Bitcoin: Νέο ρεκόρ πάνω από τα $66.000 μετά το ντεμπούτο του πρώτου ETF - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Bitcoin: Νέο ρεκόρ πάνω από τα $66.000 μετά το ντεμπούτο του πρώτου ETF


Σε νέο ιστορικό υψηλό κατέληξε το ράλι που πραγματοποιεί το τελευταίο διαστήμα το bitcoin, καθώς αφότου η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων είδε την τιμή της να υποχωρεί κάτω και από τα 30 χιλ. δολάρια τον περασμένο Ιούλιο, σήμερα ξεπέρασε για πρώτη φορά τα 66 χιλιάδες με φόντο την ιστορική πρεμιέρα χτες για το πρώτο Διαπραγµατεύσιµο Αµοιβαίο Κεφάλαιο (ETF) σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin.

Ειδικότερα, το bitcoin διαπραγματεύεται στα 65.973 δολάρια με άνοδο 5,43%, έχοντας φτάσει στο υψηλό ημέρας τα 66.283 δολάρια, όταν το προηγούμενο ρεκόρ του ήταν 64.888 σύμφωνα με τα στοιχεία του ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων coindesk.




Χαρακτηριστικό της ξέφρενης πορείας που ακολουθεί η τιμή του bitcoin είναι ότι σε ετήσια βάση πλέον έχει εκτιναχθεί κατά περισσότερο από 122%.

Όπως προαναφέρθηκε, η τελική ώθηση για το νέο ρεκόρ δόθηκε με το ντεμπούτο χτες του πρώτου προϊόντος που βασίζεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κρυπτονομισμάτων σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ, του ProShares Bitcoin Strategy ETF.

Την ίδια ώρα, ακουλουθώντας την πορεία του bitcoin όπως είθισται να συμβαίνει τις περισσότερες φορές, ανοδικά κινείται και η πλειοψηφία των υπόλοιπων κρυπτονομισμάτων.

Μεταξύ άλλων, το Ethereum ενισχύεται κατά 5,22% και έχει ξεπεράσει πλέον τα 4 χιλ. δολάρια (4.009,42), το Cardano κινείται στα 2,19 δολάρια με +3%, το Stellar διαπραγματεύεται στα 0,38 δολ. με άνοδο 2,3%, όπως και το Polkadot που σημειώνει άνοδο 5,75% κινούμενο στα 42,68 δολάρια.