4 Οκτωβρίου - Ημέρα Ζώων - Μήνυμα Του Προέδρου Του ΣΥΠΠΑΖΑΘ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

4 Οκτωβρίου - Ημέρα Ζώων - Μήνυμα Του Προέδρου Του ΣΥΠΠΑΖΑΘ

 
Κάνω αυτή την ανάρτηση με αφορμή τήν Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων πού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 4 Οκτωβρίου. Αυτή την ημέρα γιορτάζει ο Φραγκίσκος της Ασίζης, που έχει ανακηρυχθεί ο προστάτης των ζώων από την Καθολική Εκκλησία. Είναι η διεθνής ημέρα δράσης για τα δικαιώματα των ζώων.

Eμπνευστής της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων είναι ο Χάινριχ Τσίμερσαν, ένας δημοσιογράφος, συγγραφέας και ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων. 

Η πρώτη χρονιά που διοργανώθηκε και γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ζώων ήταν στις 24 Μαρτίου του 1925 στο Βερολίνο, οπού και παρευρέθηκαν πάνω από 5.000 άτομα. Αρχικά, η μέρα εορτάζονταν από ανθρώπους στη Γερμανία, την Αυστρία, την Ελβετία και την Τσεχοσλοβακία, αλλά τον Μάιο του 1931, κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του Διεθνούς Συνεδρίου Προστασίας των Ζώων στη Φλωρεντία της Ιταλίας, έγινε ομόφωνα αποδεκτή η πρόταση του Τσίμερσαν να καθιερωθεί η μέρα ως παγκόσμια γιορτή.

Στόχος του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ζώα είναι να «ανυψωθεί η θέση των ζώων ούτως ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ευημερία και αναγνώριση των δικαιωμάτων τους σε όλο τον κόσμο». Σε κάθε χώρα, γιορτάζεται με διαφορετικό τρόπο, ανάλογα με την εθνικότητα, τη θρησκεία ή την πολιτική ιδεολογία.

Με αφορμή την παγκόσμια αυτή ημέρα, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ ενημερώνει πως σε καθημερινή βάση και με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζει το έργο του για την προστασία και την περίθαλψη των αδέσποτων ζώων στους δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού.



Στο πλαίσιο αυτό, ο σύνδεσμος σε συνεργασία με την A.C.E πραγματοποιεί εντελώς δωρεάν δύο φορές το χρόνο από 150 στειρώσεις σε σκύλους και γάτες. Σε αυτές συμμετέχουν εθελοντές κτηνίατροι από Ελλάδα και Γερμανία. 

Οι συγκεκριμένες στειρώσεις πραγματοποιήθηκαν αυτή τη φορά από τις 22 έως και 29 Σεπτεμβρίου. Ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ προσέφερε τα δύο βαν που διαθέτει για την μεταφορά των ζώων σε συνεννόηση με δημότες και φιλοζωικά σωματεία των τριών δήμων, καθώς και όλο το προσωπικό του. 

Επίσης διέθεσε εντελώς δωρεάν το τσιπάρισμα, τα εμβόλια, τα αποπαρασιτικα χάπια, όπως και όλα τα φάρμακα και τις φαρμακευτικές αγωγές των ζώων που χορηγήθηκαν από τους κτηνιάτρους για την αποθεραπεία και την περίθαλψη των ζώων. 

Εν τω μεταξύ να τονιστεί πως σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ το 2020 βρέθηκε στην πρώτη θέση, ανάμεσα σε 365 δήμους και συνδέσμους σε όλη την Ελλάδα σε θέματα περίθαλψης ζώων, εμβολιασμών, υιοθεσιών, τσιπαρισμάτων, χειρουργικών επεμβάσεων και εξυπηρέτησης φιλόζωων και δημοτών.



Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Αντώνης Ζαβέρκος υποδέχθηκε στα συνεργαζόμενα καταφύγια ζώων και στις συνεργαζόμενες κλινικές, τους δημάρχους, Καλαμαριάς (Γιάννη Δαρδαμανέλη), Θερμαϊκού( Γιώργο Τσαμασλή) και Θέρμης ( Θεόδωρο Παπαδόπουλο) και τους ενημέρωσε για τις δράσεις και το έργο του ΣΥΠΠΑΖΑΘ. 

Οι ίδιοι από την πλευρά τους και μετά την ενημέρωση που είχαν, έδωσαν τα εύσημα και τόνισαν την σημασία του τεράστιου έργου που κάνει ο ΣΥΠΠΑΖΑΘ για τα αδέσποτα ζωάκια.


* Πρόεδρος ΣΥΠΠΑΖΑΘ, Δημοτικός Σύμβουλος Θερμαϊκού