Το 2ο Δημοτικό Ν.Ραιδεστού κάνει τον Απολογισμό έργων και δράσεων για τα έτη 2018-2021 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το 2ο Δημοτικό Ν.Ραιδεστού κάνει τον Απολογισμό έργων και δράσεων για τα έτη 2018-2021



2ο Δημοτικό Ν.Ραιδεστού
Απολογισμός έργων και δράσεων 2018-2021

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μέλη του συλλόγου

Στην αρχή της φετινής σχολικής χρονιάς έφτασε η ώρα του απολογισμού μας. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αναλάβαμε καθήκοντα στις 19 Δεκεμβρίου 2018. Η θητεία μας υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν διετής, όμως τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας δεν επέτρεψαν την πραγματοποίηση εκλογών και με το Ν. 4790/2021 δόθηκε παράταση για τις εκλογικές διαδικασίες στους Συλλόγους Γονέων μέχρι 31-10-2021.

Το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο στην τελευταία τριετία, σε αρμονική συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων, την διευθύντρια του σχολείου, τους γονείς και τους φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης, καταφέραμε με συντονισμένες δράσεις και πολλή προσωπική δουλειά να πετύχουμε πλήθος στόχων, όπως αναφέρονται παρακάτω:

· Προσφορά δώρων καλωσορίσματος στα αγαπημένα μας πάντα «πρωτάκια» την ημέρα του αγιασμού!

· Αγορά δώρων & βασιλόπιτες για μαθητές και δασκάλους.

· Προσφορά κερασμάτων στις Χριστουγεννιάτικες γιορτές.

· Κάλυψη εξόδων αρτοκλασίας και παράσταση μελών του Δ.Σ. στον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου Νέας Ραιδεστού στην ετήσια εορτή των Τριών Ιεραρχών.

· Συμμετοχή μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων σε συνάντηση της Διευθύντριας του σχολείου, κας Συγκιρίδου με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, κ. Αποστόλου για θέματα επιβεβλημένων εργασιών στο χώρο του σχολείου (Φεβρουάριος 2019).

· Συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού και συμφωνία για κοινές δράσεις προς όφελος όλων των μαθητών, γονέων κι εκπαιδευτικών.

· Συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γονέων 1ου Δημοτικού Σχολείου ομιλίας με θέμα: «Η καθοριστική σημασία της αγκαλιάς και των ορίων στο παιδί και στον ενήλικα» με ομιλητή τον ψυχίατρο, κ. Ιάκωβο Μαρτίδη (15/3/2019).

· Διοργάνωση περιβαλλοντικής εθελοντικής δράσης στα πλαίσια της μεγαλύτερης ταυτόχρονης εθελοντικής δράσης της χώρας με τίτλο “Let’s do it Greece”. Η δράση περιλάμβανε καθαρισμό του πάρκου, που βρίσκεται μπροστά στο σχολείο, δενδροφύτευση στην αυλή του σχολείου, κλήρωση δώρων στους μαθητές/-τριες που συμμετείχαν και πικ-νικ στα κιόσκια (6/4/2019).

· Κάλυψη εξόδων κάθε χρόνο για εορτασμό της Τσικνοπέμπτης στην αυλή του σχολείου (σάντουιτς και χυμοί).

· Επίσκεψη στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στη Νέα Ραιδεστό, όπου μαθητές και μαθήτριες διάβασαν ποιήματα, τραγούδησαν και πρόσφεραν παραδοσιακά «λαζαράκια» στους ηλικιωμένους (Σάββατο Λαζάρου, 20/4/2019).

· Ανταπόκριση στο αίτημα των γονέων της Στ τάξης για παρέμβαση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για το γεγονός ότι ήταν εκτός λειτουργίας το αναβατόριο της Ακρόπολης κατά την επίσκεψη των μαθητών, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία μαθητή που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο. Το Δ.Σ. συνέταξε και απεύθυνε επιστολή (23/4/2019) προς τους αρμόδιους φορείς με αίτημα να τεθεί σε λειτουργία το αναβατόριο της Ακρόπολης, ώστε αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς να γίνει και πάλι προσβάσιμο σε όλους τους ανθρώπους. Στις 5/6/2019 δημοσιεύσαμε στη σελίδα μας στο facebook την επιστολή μας και τις απαντήσεις που λάβαμε από τη Βουλή (7/5) και από το Υπουργείο Πολιτισμού (22/5). Στη συνέχεια η μητέρα του μαθητή του σχολείου μας μαζί με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων έδωσαν μια σειρά συνεντεύξεων στα ΜΜΕ, που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για την ανάδειξη του θέματος. Με χαρά δεχτήκαμε το νέο των εγκαινίων του νέου σύγχρονου αναβατορίου της Ακρόπολης στις 3/12/2020 (παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρίες).

· Γιορτή της Άνοιξης στην αυλή του σχολείου μας! Την ημέρα της γιορτής της μητέρας, 12/5/2019, είχαμε ένα πραγματικό πανηγύρι στο σχολείο μας: μουσική, χορός, διαγωνισμός ζωγραφικής, τουρνουά σκάκι, κυνήγι θησαυρού, τσουβαλοδρομίες, διάθεση λουλουδιών για τις μητέρες, photo-booth, κατασκευές, τουρνουά μπάσκετ, διαγωνισμός φαγητού/γλυκού, δώρα… μια αξέχαστη μέρα για μικρούς και μεγάλους!

· Ενημέρωση εφορίας πριν και μετά το πέρας της Γιορτής της Άνοιξης για την διεξαγωγή εκδήλωσης με εισιτήριο.

· Αποστολή έγγραφου αιτήματος στο Δήμο Θέρμης για αντικατάσταση της καμένης σχολικής στάσης στον οικισμό Φιλοθέης (23/5/2019). Η στάση δυστυχώς δεν αντικαταστάθηκε από το Δήμο (παρότι μας απάντησαν ότι έχει συμπεριληφθεί στον προγραμματισμό). Αρχές Σεπτεμβρίου 2019, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, μετέτρεψαν το μαύρο κουφάρι της καμένης στάσης σε ένα έργο τέχνης! Θέλοντας να μην αντικρίζουν καθημερινά κάτι που τους θυμίζει τον εφιάλτη της πυρκαγιάς, προχώρησαν στην ανάπλαση της σχολικής στάσης ζωγραφίζοντας με πινέλα και σπρέι και δημιούργησαν ένα πολύ όμορφο εικαστικό αποτέλεσμα!

· Επιτυχής παρέμβαση, τόσο με επιστολή (18/6/2019) όσο και με επιτόπου επίσκεψη μελών του Δ.Σ. στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης για την υποστήριξη αιτήματος του Σχολείου και των Γονέων, για τη δημιουργία 2 τμημάτων για τάξη του σχολείου μας.

· Διοργάνωση «Γιορτής του πατέρα» (19/6/2019), όπου μπαμπάδες και παιδιά διασκέδασαν παίζοντας πιασμένοι χέρι-χέρι ομαδικά παιχνίδια και κατασκευάζοντας τρισδιάστατα κτίρια, ενώ παράλληλα παρατέθηκαν βιβλία σχετικά με τη σχέση παιδιών και μπαμπάδων. Επίσης, μίλησε η ψυχολόγος του σχολείου, κα Σταυρούλα Βερβερίδου, και διέθεσε υλικό για το ρόλο του πατέρα στη ζωή των παιδιών.

· Προσφορά αναμνηστικών T-shirt στους μαθητές/-τριες της Στ’ τάξης με πρωτότυπο πάντα σχέδιο, που περιλαμβάνει τα ονόματα των παιδιών και του/της δασκάλου/-ας.

· Προσφορά λουλουδιών σε όλους τους εκπαιδευτικούς του σχολείου στη γιορτή λήξης, που διοργανώνει κάθε Ιούνιο η Στ’ τάξη.

· Κάλυψη μέρους εξόδων για την κατασκευή νέου θερμοκηπίου στο σχολείο μας (8/10/2019), μετά την καταστροφή που είχε υποστεί από πυρκαγιά σε γειτονικό χωράφι, αναζήτηση υλικών και επίβλεψη κατασκευής.

· Καμπάνια δωρεάς μαλλιών για τα παιδιά της «Λάμψης», Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βορείου Ελλάδος. Οι δωρεές μαλλιών ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο 2019 και συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής έχουν προσφερθεί μέσω του Συλλόγου μας κοντά στις 100 πλεξούδες (65 από μαθήτριες/-τές & περίπου 35 από δύο κομμωτήρια).

· Αγορά 25 τεμαχίων κούπες του συλλόγου «Η Λάμψη» που προσφέρθηκαν ως δώρο στα πρώτα 25 παιδιά που δώρισαν τα μαλλιά τους. Πέρα από αυτό όλα τα παιδιά λαμβάνουν ευχαριστήρια επιστολή από το Σύλλογο «Η Λάμψη».

· Πεζοπορία για όλη την οικογένεια στο Χορτιάτη (13/10/2019), μια ακόμη πετυχημένη συνδιοργάνωση με το Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Ραιδεστού. Τρία λεωφορεία γεμάτα παιδιά και γονείς που λαχταρούσαν να ζήσουν την περιπέτεια και την ομορφιά του βουνού! Μια αξέχαστη για όλους μας ημέρα, μια γλυκιά ανάμνηση των μαθητικών χρόνων των παιδιών μας!

· Δημιουργία θεατρικής ομάδας μαθητών/-τριών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού (19/10/2019) με σκοπό το ανέβασμα θεατρικής παράστασης, όλα τα έσοδα της οποίας θα προσφερθούν για τις ανάγκες των παιδιών του συλλόγου «Η Λάμψη».

· Εξεύρεση χώρου και υποστήριξη των εβδομαδιαίων προβών της θεατρικής ομάδας, αγορά υλικών για σκηνικά και κοστούμια, συνεργασία με τις θεατρολόγους, κα Μαριάτζελα Κουνταρδά και κα Μαργαρίτα Δεληαγγέλου.

· Επικοινωνία με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Λάμψη» και έγκριση της απόδοσης του βιβλίου της Λάμψης «Ο Κορνήλιος και το αστέρι με τα χρώματα» σε θεατρικό έργο.

· Συνεργασία με την Παιδική - Νεανική Χορωδία Ταγαράδων υπό τη διεύθυνση/διδασκαλία της κας Ελευθερίας Μεταξά για τη θεατρική παράσταση.

· Δραστηριοποίηση του Δ.Σ. για το κλάδεμα των ελαιόδεντρων στην αυλή του σχολείου μας, ανάρτηση ανακοίνωσης στο facebook, επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και αποστολή έγγραφου αιτήματος προς τη Διεύθυνση Πρασίνου Δήμου Θέρμης (7/11/2019). Τελικά κλάδεμα των δέντρων και ευχάριστη συγκομιδή για τους μαθητές του σχολείου μας το 2020!

· Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Γονέων 1ου Δημοτικού Νέας Ραιδεστού ομιλίας με θέμα «Εθισμός & Διαδίκτυο» με ομιλητές των ψυχίατρο Αλέξη Λάππα και εκπροσώπους της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος (9/11/2019).

· Ύστερα από αίτημα γυμνάστριας του σχολείου, αναζητήσαμε καρότσι, για τη μεταφορά του υλικού του μαθήματος της φυσικής αγωγής και είχαμε θετική ανταπόκριση από τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ! Μέλη του Δ.Σ. ανέλαβαν τη μεταφορά (5/12/2019).

· Αποστολή φακέλου με Χριστουγεννιάτικες ευχές και ζωγραφιές από μαθητές/-τριες του σχολείου μας προς στους μαθητές/-τριες του σχολείου της Μονάδας του Παιδοογκολογικού του Ιπποκρατείου με την υποστήριξη της θεατρολόγου του σχολείου μας, κ. Μαργαρίτας Δεληαγγέλου (13/12/2019).

· Δημιουργία νέας σελίδας στο facebook, ως ομάδα με το όνομα «Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Ραιδεστού»(20/12/2019), ενώ πριν ήταν ως φυσικό πρόσωπο με την ονομασία «Β.Δημοτικό Ν.Ραιδεστού Σύλλογος Γονέων».

· Επίσκεψη στη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων «ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ» στη Νέα Ραιδεστό, όπου μαθητές και μαθήτριες τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα στους ηλικιωμένους και στο προσωπικό που τους φροντίζει με τη συνοδεία του μουσικού του σχολείου μας (22/12/2019).

· Σε συνεργασία με το σχολείο συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του φιλόπτωχου του Αγίου Αθανασίου Νέας Ραιδεστού, για να μοιραστούν σε οικογένειες του χωριού μας τις ημέρες Χριστουγέννων & Πάσχα.

· Ανταπόκριση σε αίτημα μητέρας για ανεπαρκή φωτισμό του δρόμου μπροστά στο σχολείο μας. Αποστολή έγγραφου αιτήματος στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Θέρμης (29/1/2020) και επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Υπηρεσιών Συντήρησης, κ. Μουστάκα με άμεση επίλυση του θέματος.

· Χοροεσπερίδα & κοπή βασιλόπιτας συλλόγου γονέων στο κτήμα Περέκ (18/01/2020). Με πολύ χορό, πλούσια εδέσματα, παιχνίδια και κατασκευές για τα παιδιά, πολλά φλουριά και πολλά μοναδικά δώρα.

· Αποκριάτικο πάρτι (14/2/2020) στην BlueSky με πολύ κέφι, διαγωνισμό χορού και τέλεια δώρα.

· Ενημερωτική εκδήλωση για τον καρκίνο (15/2/2020, παγκόσμια ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου) στο καφέ «ανέμι», όπου τρεις γιατροί μας μίλησαν για τον καρκίνο του μαστού, του τραχήλου και της παιδικής ηλικίας. Τέλος, πραγματοποιήθηκε κλήρωση ενός δώρου και τα χρήματα προσφέρθηκαν σε παιδί που είχε ανάγκη να εγχειριστεί.

· Ενημέρωση εφορίας για πραγματοποίηση θεατρικής παράστασης με εισιτήριο. Εξασφάλιση παραχώρησης του Δημοτικού Θεάτρου.

· Πραγματοποίηση παράστασης στο δημοτικό θέατρο Θέρμης (8/3/2020) με θέμα «Ο Κορνήλιος και το αστέρι με τα χρώματα» με την παρουσία εκπροσώπου του Δ.Σ. του Συλλόγου «Η Λάμψη», ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση, μας ευχαρίστησε για την πρωτοβουλία και μας χάρισε 2 πίνακες που κατασκευάστηκαν από τα παιδιά της Λάμψης. Όλα τα έσοδα της παράστασης προσφέρθηκαν ως δωρεά στο σύλλογο «Η Λάμψη». Ο ένας πίνακας δόθηκε στην Παιδική – Νεανική Χορωδία Ταγαράδων και ο άλλος στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Ραιδεστού.

· Κάλυψη εξόδων ετήσιας φωτογράφησης μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών.

· Υποβολή ετήσιας φορολογικής δήλωσης.

· Προσφορά βοήθειας με δανεισμό τάμπλετ ή φορητού υπολογιστή από μέλη του συλλόγου σε 3 μαθητές/-τριες του σχολείου μας που δεν είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στην τηλεκπαίδευση.

· Εξασφάλιση δωροεπιταγής από τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ για τη γιορτή αποφοίτησης των μαθητών/-τριών της Στ΄ τάξης (24/6/2021).

· Ενθύμιο για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση (θήκη με 3 μολύβια - λογότυπο «Ελλάδα 2021») προσφέρθηκε στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας από ανώνυμη προσφορά δύο οικογενειών/ μελών του συλλόγου.

· Λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για το σχολικό έτος 2020-2021 δεν ζητήθηκαν συνδρομές από τα μέλη του συλλόγου. Ωστόσο, πραγματοποιήθηκαν δωρεές από μέλη κι έτσι μπόρεσαν να καλυφθούν κάποια έξοδα του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ανώνυμους δωρητές!

· Παράσταση μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων στη διαμαρτυρία έξω από το Δημαρχείο Θέρμης (16/8/2021) για το θέμα της ανεπάρκειας ωρών καθαριότητας που προκηρύχθηκαν για το σχολικό έτος 2021-2022.

· Δωρεά Ιδρύματος Αγγελικούση (ύστερα από αίτημα του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων) τεχνολογικού εξοπλισμού για την αίθουσα πληροφορικής του σχολείου μας: 2 laptop, 4 οθόνες, 2 πλήρεις υπολογιστές (σκληρός δίσκος, οθόνη, πληκτρολόγιο), 1 βιντεοπροβολέας.

· Αποστολή έγγραφου αιτήματος στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στο Δήμο Θέρμης για την ανάγκη άμεσων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τεχνικών παρεμβάσεων στο δρόμο μπροστά στο σχολείο μας, προκειμένου για την ασφαλή πρόσβαση των μαθητών στο σχολείο (3/9/2021).

· Δημιουργία σελίδας/ blog του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων για την καλύτερη ενημέρωση των μελών μας (με την υποστήριξη πατέρα/ μέλους του συλλόγου, είναι υπό-κατασκευή, αναμένεται η ολοκλήρωση σύντομα).


Είχαμε σκοπό να πραγματοποιήσουμε κι άλλες δράσεις, δυστυχώς όμως η πανδημία μας αναχαίτισε. Από αυτά τα τρία χρόνια της θητείας μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, μένει μέσα στην καρδιά μας η χαρά ότι συνεργαστήκαμε και εκτιμήσαμε ο ένας τα ταλέντα του άλλου και ότι σαν ομάδα κάναμε πάντα αυτό που μπορούσαμε! Αξίζει να σημειωθεί ότι 3 από τα 7 μέλη του Δ.Σ. είναι πολύτεκνες μητέρες και 6 από τα 7 μέλη εργαζόμενοι σε απαιτητικές θέσεις. Κι όμως ήταν χαρά μας να καταθέτουμε χρόνο και κόπο για να προσφέρουμε αυτό που μπορούσαμε κάθε φορά για το κοινό καλό.

Αυτή τη στιγμή καλούνται νέα πρόσωπα να αναλάβουν δράση σε αυτό τον όμορφο χώρο του Συλλόγου Γονέων. Τα παιδιά μας και το σχολείο χρειάζονται ανθρώπους που θέλουν να προσφέρουν και να καλυτερέψουν την καθημερινότητά τους με γνώμονα την καλή διάθεση.

Ευχαριστούμε θερμά όλους εσάς, που σταθήκατε αρωγοί στις δράσεις του συλλόγου μας, με την παρουσία σας, με τα ενθαρρυντικά λόγια σας, με οικονομική και ηθική υποστήριξη, με καλοπροαίρετες διορθώσεις, με προτάσεις και πάνω απ’ όλα με αγάπη για τα παιδιά και την καλή αγωγή τους.


Με εκτίμηση,
Τα μέλη του Δ.Σ.
  • Σοφία Τσιραμπίδου, Πρόεδρος
  • Ελένη Νάνου, Αντιπρόεδρος
  • Μαρία Παπαδοπούλου (από 27/6/2019), Γενική Γραμματέας
  • Μιχάλης Πολιτικάκης, Ταμίας
  • Αφροδίτη Διδασκάλου, Μέλος
  • Μαρία Νάνου, Μέλος
  • Ανδρέας Δρούζας, Μέλος
  • Χρήστος Κάκος (ως 26/6/2019), Μέλος