Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή των 18 συρμών για το Μετρό Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή των 18 συρμών για το Μετρό ΘεσσαλονίκηςΜέχρι τον Ιανουάριο του 2022 εκτιμάται πως θα έχει πραγματοποιηθεί η παραλαβή και των 18 συρμών του Μετρό Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του έργου.
Σύμφωνα μάλιστα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Νίκος Ταχιάος, με αφορμή την άφιξη -τα ξημερώματα- και του 16ου συρμού «εντός των επόμενων μηνών θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για άλλους 15».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε εστιάζοντας στον 16ο συρμό «έχει τέσσερα βαγόνια, έφτασε σε δύο τμήματα από την Ηγουμενίτσα (όπου μεταφέρθηκε από τη νότια Ιταλία δια θαλάσσης). Τα βαγόνια μπήκαν στον χώρο συντήρησης (στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας), και σε περίπου τρεις ημέρες ο συρμός θα έχει “μονταριστεί”, ώστε να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια. 

Σταδιακά μέχρι τον Ιανουάριο θα παραληφθούν και οι άλλοι δύο συρμοί (οι οποίοι επίσης θα δρομολογηθούν στη βασική γραμμή του Μετρό) και στη συνέχεια θα προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τους άλλους 15, μέσα στους επόμενους μήνες».
Οι 15 επιπλέον συρμοί, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, στόχος είναι να βελτιώσουν την πυκνότητα των δρομολογίων, ώστε να καλύπτεται η λειτουργία του έργου με χρονοαπόσταση συρμών κάθε 90 δευτερόλεπτα, ενώ κάποιοι εξ αυτών αναμένεται να δρομολογηθούν στην επέκταση της Καλαμαριάς).

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ επιβεβαίωσε ακόμα ότι η παράδοση του έργου του Μετρό Θεσσαλονίκης θα γίνει βάσει του χρονοδιαγράμματος που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός από το βήμα της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε γνωστοποιήσει ότι «καλώς εχόντων των πραγμάτων στο τέλος του 2023 θα το παραδώσουμε στους πολίτες».Ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ ανέφερε ακόμα ότι στις 3 Δεκεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί -μαζί με παλαιότερη προσφυγή για τα αρχαία του Σταθμού Βενιζέλου του Μετρό- και μια νεότερη.


Δεν υπάρχουν σχόλια