Αuγά µε πικάντικη σάλτσα ντοµάτας Shakchuka - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αuγά µε πικάντικη σάλτσα ντοµάτας Shakchuka



Υλικά
1 κουταλάκι σπόρους κύµινο

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο λιωµένο

1 µέτριο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκοµµένη

1 κόκκινη καυτερή πιπερίτσα, χωρίς σπόρια, ψιλοκοµµένη (ή ¼ – ½ κουταλάκι πιπέρι καγιέν)

½ φλιτζάνι ψιλοκοµµένο µαϊντανό

½ φλιτζάνι ψιλοκοµµένο κόλιανδρο

800γρ. τριµµένες ντοµάτες συσκευασµένες

2 κουταλιές γεµάτες πάστα ντοµάτας

1 κουταλάκι πάπρικα

αλάτι, πιπέρι

6 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µεγάλο, στεγνό τηγάνι σοτάρετε τους σπόρους κύµινου µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα και να µυρίσουν. Τους βάζετε σε ένα µπολ µέχρι να τους χρειαστείτε. Στο ίδιο τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε µέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα σκόρδα, το κρεµµύδι, την καυτερή πιπερίτσα και την κόκκινη γλυκιά πιπεριά, µέχρι να πάρουν λίγο χρώµα και να µαλακώσουν. Προσθέτετε το µαϊντανό και τον κόλιανδρο, την τριµµένη ντοµάτα, την πάστα ντοµάτας, την πάπρικα και τους σπόρους κύµινου. Χαµηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να σιγοψηθεί και να πήξει. Η σάλτσα δεν πρέπει να είναι καθόλου νερουλή. Με ένα κουτάλι δηµιουργείτε 6 βαθουλώµατα σαν µικρά φλιτζανάκια µέσα στη σάλτσα. Σπάζετε στο κάθε βαθούλωµα ένα αυγό. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε τα αυγά να ψηθούν αλλά οι κρόκοι να είναι ακόµα ρευστοί. Σερβίρετε το «Shakchuka» µε φρυγανισµένο ψωµί και γιαούρτι ή Labneh (Βλ. πλαίσιο).

Labneh:
Το συναντάς σε εστιατόρια που σερβίρουν αραβική κουζίνα. Σε πολλές χώρες της Μέσης Ανατολής το σερβίρουν σαν τυρί και το απλώνουν σε ψωµί. Σε άλλες το σερβίρουν σε πιάτο µε λίγο ελαιόλαδο και θυµάρι. Ο τρόπος να το φτιάξεις είναι πολύ απλός. Παίρνεις στραγγιστό ολόπαχο γιαούρτι και το βάζεις σε λεπτή µουσελίνα στο ψυγείο, να στραγγίσει ακόµα περισσότερο για 48 ώρες. Μετά το φτιάχνεις σε µικρές µπαλίτσες, τις βάζεις σε ένα γυάλινο δοχείο, καλύπτεις µε ελαιόλαδο και µπορείς να το φυλάξεις στο ψυγείο έως 6 µήνες.


Χρυσές Συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια