SpaceX: Σε λίγες ώρες η εκτόξευση της «Έμπνευσης» από τη Φλόριντα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

SpaceX: Σε λίγες ώρες η εκτόξευση της «Έμπνευσης» από τη Φλόριντα



Το εγχείρημα αυτό, αναμένεται ότι θα καταγραφεί στην ιστορία του διαστήματος ως η πρώτη διαστημική πτήση, με πλήρωμα πλήρως αποτελούμενο από πολίτες, που θα εκτοξευτεί σε γήινη τροχιά
Ομάδα «τουριστών του διαστήματος» είναι έτοιμη να γνωρίσει τα μυστικά του σύμπαντος με την βοήθεια της διαστημικής κάψουλας «Space X» που θα εκτοξευτεί σε λίγες ώρες από το Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, καιρού θέλοντος.


Εάν στεφθεί με επιτυχία η εκτόξευση (αύριο τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας) τότε θα καταγραφεί στην ιστορία του διαστήματος ως η πρώτη διαστημική πτήση, με πλήρωμα αποτελούμενο πλήρως από πολίτες, που θα εκτοξευτεί σε γήινη τροχιά.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», o Τζάρεντ Αϊζάκμαν, Αμερικανός ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου «Shift4 Payments» θα ηγηθεί της ομάδας αστρο- τουριστών που θα εκτοξευτούν για πρώτη φορά στο διάστημα, σε ένα τριήμερο ταξίδι από το σημείο εκτόξευσης στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα, σε ένα προκαθορισμένο σημείο επιστροφής στον Ατλαντικό Ωκεανό.

Το πλήρωμα της διαστημικής κάψουλας έχει την κωδική ονομασία «Αντοχή» και έχει προγραμματιστεί να εκτοξευτεί από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA με έναν επαναχρησιμοποιημένο πύραυλο Falcon 9.

Το χρονικό παράθυρο της εκτόξευσης είναι διάρκειας πέντε ωρών, ενώ ανοίγει σήμερα στις 20:00 μ.μ (ώρα Ανατολικής Ακτής, αύριο τα ξημερώματα ώρα Ελλάδας).

Η χθεσινή πρόγνωση του καιρού προέβλεπε μία πιθανότητα 70% για καιρικές συνθήκες που ευνοούν την εκτόξευση για μία διαστημική πτήση, η οποία στο σύνολό της θα διευθύνεται από το έδαφος.

Protothema.gr