Μπέργκερ κοτόπουλου με καρότο και σoς γιαουρτιού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μπέργκερ κοτόπουλου με καρότο και σoς γιαουρτιού



Υλικά
  • 4 ψωμάκια για μπέργκερ
  • 8 φέτες τυρί

Για τα μπέργκερ
  • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
  • 1 μικρό καρότο τριμμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο ή τριμμένο
  • 1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι ντοματοπελτέ
  • 1 κουταλάκι μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι
  • 3-5 κουταλιές βρώμη αλεσμένη

Για τη σος γιαουρτιού
  • 4 κουταλιές γιαούρτι
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά αγγούρι
  • τουρσί τριμμένο
  • ½ κουταλάκι πέστο σος
  • αλάτι και πιπέρι

Βήματα
Ξεκινάτε απ’ τα μπέργκερ. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά εκτός από τη βρώμη. Ζυμώνετε καλά και προσθέτετε κουταλιά-κουταλιά τη βρώμη μέχρι να γίνει ένα εύπλαστο μίγμα. Μπορεί να μη χρειαστεί να βάλετε όλη τη βρώμη. Χωρίζετε τη ζύμη στα 4 και πλάθετε τα μπέργκερ.

Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό, ραβδωτό τηγάνι ή ένα κανονικό τηγάνι. Ψήνετε την κάθε πλευρά των μπέργκερ για 3’ και απλώνετε σε ένα ταψί. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190οC για 15’.

Ετοιμάζετε τη σος γιαουρτιού. Σε ένα μικρό μπολ αναμιγνύετε όλα τα υλικά. Ανακατεύετε και σερβίρετε με τα μπέργκερ.


Χρυσές Συνταγές