Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Η ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας Βασιλικών για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

//Ανακοίνωση:
 
Πρώτο προσκλητήριο νεας σχολικής χρονιάς. Αυριο πλήθος μαθητριων και μαθητών θα κληθούν να παραυρεθουν δια ζώσης στον αγιασμό της καινούργιας εκπαιδευτική περιόδου.

Ως Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών θα ηθελα να ευχηθώ καλό και ασφαλές ξεκίνημα σε όλες και όλους.

Με γνώση της ιστορίας αυτού του τόπου που λέγεται Βασιλικά θα πρέπει να πούμε πως οι παππούδες μας μεριμνησαν ώστε στη Κωμόπολη αυτή να μπορουν τα παιδιά να μαθαινουν γράμματα.

 Τώρα η γενιά μας με αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία καλείται να συμπράξει ώστε τα παιδιά του τόπου να μαθαίνουν γράμματα με υγειονομική ασφάλεια.

Δημοτική Αρχή, Κοινοτική Αρχή,Σχολικές Επιτροπές, Διεύθυνση Σχολείων, Σύλλογοι Διδασκόντων, Σύλλογοι Γονεων και Κηδεμόνων, Γονείς και μαθήτριες και μαθητές πρέπει και θα είμαστε σε αυτή τη κατεύθυνση. Επιφυλασσομαι πως τα πράγματα δεν είναι ούτε απλά ούτε εύκολα. 

Δεν είμαστε ούτε με τους ακραίους ούτε με τους πλαδαρους όσον αφορά όλα αυτά που ακούμε και βλέπουμε στην επικαιρότητα. Είμαστε με τη μέση καθαρή οδό της αλήθειας, της πραγματικότητας, της ψυχραιμίας, της νηφαλιοτητας, της αγάπης για τη ζωή και πάνω απ όλα της ενότητας και όχι του διχασμου. 

Εμπιστευομαστε την επίσημη πολιτεία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους, ακούμε τους ειδικούς και προχωράμε με ενότητα και ψυχραιμία μπροστά.