Εστίαση: Με νέο ΦΕΚ διορθώνουν την… παρεξήγηση για το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ανήλικους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εστίαση: Με νέο ΦΕΚ διορθώνουν την… παρεξήγηση για το «μπλόκο» στους ανεμβολίαστους ανήλικους




Μία «μικρή» αναστάτωση είχε προκληθεί, όσο να 'ναι...Το αργότερο μέχρι το πρωί της Τρίτης 14/9 θα λυθεί η «παρεξήγηση» που προέκυψε σχετικά με το αρχικό ΦΕΚ για τα περιοριστικά μέτρα για τους ανεμβολίαστους και, ειδικότερα, την είσοδο των ανηλίκων ηλικίας 12 έως 17 ετών στους εσωτερικούς χώρους των καταστημάτων εστίασης.
Σύμφωνα, λοιπόν, με ρεπορτάζ του
ΣΚΑΪ, στο τροποποιητικό ΦΕΚ θα διευκρινίζεται ότι οι ανήλικοι 12 έως 17 ετών θα μπορούν, τελικά, να μπαίνουν στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων εστίασης, αρκεί να διαθέτουν αρνητικό rapid test 48 ωρών.

Το μέτρο αφορά εστιατόρια, καφετέριες, ίντερνετ καφέ, κυλικεία και αναψυκτήρια μεταξύ άλλων. Για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών, εξάλλου, η είσοδος θα επιτρέπεται με την προσκόμιση δήλωσης αρνητικού self test τελευταίου 24ώρου από γονέα ή κηδεμόνα, του οποίου η φυσική παρουσία δεν απαιτείται.

Θυμίζουμε πως, με βάση το αρχικό ΦΕΚ, τα παιδιά από 12 ετών και άνω που δεν έχουν εμβολιαστεί ή νοσήσει από κορωνοϊό, δεν θα επιτρεπόταν να μπουν σε κλειστούς χώρους εστίασης, στους οποίους περιλαμβάνονται και καταστήματα εντός στοών, κλειστών εμπορικών κέντρων και υπεραστικών σταθμών.


Στην εν λόγω διευκρίνηση προέβη και ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος με ανάρτησή του στα social media, όπου αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι οι νέοι 12 με 17 ετών μπορούν να μπαίνουν στα καταστήματα εστίασης και με rapid test 48 ωρών.





newsbreak