Μέτρα και ανατιμήσεις βασικών προϊόντων ανακοινώνει η κυβέρνηση - Καφές από "χρυσάφι" - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέτρα και ανατιμήσεις βασικών προϊόντων ανακοινώνει η κυβέρνηση - Καφές από "χρυσάφι"


Προς ανατιμήσεις, σε ορισμένες περιπτώσεις και αρκετά υψηλές, φαίνεται πως κινείται η ελληνική οικονομία το επόμενο δίμηνο.

Οι ανατιμήσεις έρχονται με φόντο την αύξηση στις διεθνείς τιμές των πρώτων υλών και του μεταφορικού κόστους.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης έθεσε το ζήτημα –παρότι δεν ήταν στην ατζέντα– προειδοποιώντας για την πορεία στην οποία κινούμαστε.

Σε άλλη τοποθέτησή του επί του ζητήματος, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «θα υπάρξουν υπό τις παρούσες διεθνείς συγκυρίες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα».

«Δεν θα έρθουν δυνάμει της κυβέρνησης. Δεν είναι στη δυνατότητά μας να ελέγξουμε την παγκόσμια οικονομία» εξήγησε ο υπουργός.
Σχόλιο αναφορικά με το ζήτημα έκανε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος προανήγγειλε ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό.

Έρχονται ανακοινώσεις στη ΔΕΘ
«Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρξουν ανακοινώσεις που θα αφορούν και στα κομμάτια αυτά» είπε, ειδικότερα, στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κάνει ανακοινώσεις για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, κάνοντας λόγο για αντισταθμιστικές πολιτικές με στόχο να υπάρξει το μικρότερο δυνατό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των καταναλωτών.

«Μην έχετε αμφιβολία ότι αν υπάρξουν πεδία που η κυβέρνηση μπορεί να κάνει κάτι, θα κάνει, σε βαθμό που δε θα στρεβλώνουμε την αγορά. Εκείνες οι παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν προφανώς και θα γίνουν, κυρίως εκεί που αφορούν τον πολύ κόσμο και κυρίως εκεί που θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα» συμπλήρωσε.

Ο ίδιος χαρακτήρισε δικαιολογημένη την ανησυχία που υπάρχει για τις αυξήσεις, αλλά εξήγησε πως αυτές έχουν να κάνουν με την «αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου, τα ναύλα των μεταφορών, οι πρώτες ύλες έχουν πάρει "φωτιά" σε όλο τον κόσμο από τις ζωοτροφές μέχρι το χάλυβα και αυτό έχει αντανάκλαση σε μια σειρά από πράγματα που αφορούν ή θα αφορούν σε λίγο καιρό την καθημερινότητά μας χωρίς αμφιβολία».Δεν υπάρχουν σχόλια