Από τέλος του μήνα τα αναδρομικά και αυξήσεις στους συνταξιούχους! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Από τέλος του μήνα τα αναδρομικά και αυξήσεις στους συνταξιούχους!Tη δέσμευση ότι τα αναδρομικά και οι αυξήσεις των συνταξιούχων με άνω των 30 ετών ασφάλιση, που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τον Μάιο του 2016, θα αρχίσουν να καταβάλλονται σταδιακά από το τέλος Σεπτεμβρίου και θα έχουν ολοκληρωθεί για τη μεγάλη πλειονότητα των δικαιούχων στο τέλος του Οκτωβρίου ανέλαβε χθες ο υπουργός Εργασίας.

Πρόκειται για τη δέκατη κατά σειρά δημόσια υπόσχεση ότι εφαρμοστεί επιτέλους ο νόμος 4670 που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο του 2020!Σύμφωνα με όσα είπε ο Κωστής Χατζηδάκης, επιβεβαιώνοντας το προχθεσινό δημοσίευμα της «δημοκρατίας», έως το τέλος Οκτωβρίου θα λάβουν τις αυξήσεις και τα αναδρομικά που δικαιούνται οι 29.032 περιπτώσεις συνταξιούχων που υπέβαλαν αίτηση μετά τον Μάιο του 2016 και χαρακτηρίζονται «δύσκολες», καθώς αφορούν διαδοχική ασφάλιση ή διεθνείς συντάξεις.

Σε ό,τι αφορά τους περίπου 100.000 συνταξιούχους που υπέβαλαν αίτηση προ του 2016, με βάση τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης του ΕΦΚΑ και της αναδόχου εταιρίας που χειρίζεται το λογισμικό, στη μεγάλη τους πλειονότητα οι εκκρεμότητες θα έχουν κλείσει έως το τέλος Οκτωβρίου, όμως οι πληρωμές θα αρχίσουν από τα τέλη αυτού του μήνα.

Αντιθέτως, για τον Νοέμβριο παραπέμπεται από τον υπουργό Εργασίας η απόδοση των ποσών στους κληρονόμους θανόντων συνταξιούχων που δικαιούνται αναδρομικά. 

Στόχος είναι να ενεργοποιηθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, παρόμοια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε για τους κληρονόμους θανόντων αναδρομικών λόγω δικαστικών αποφάσεων, στην οποία θα απαιτούνται πιστοποιητικό περί μη αποποίησης κληρονομιάς, πιστοποιητικό περί μη δημοσίευσης διαθήκης (απαιτείται μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει δημοσιευμένη διαθήκη) και πιστοποιητικό πλησιέστερων συγγενών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ισχύς του νόμου 4670 έχει έναρξη εφαρμογής τον Οκτώβριο του 2019, με συνέπεια τα αναδρομικά που οφείλονται να ξεπεράσουν τους 24 μήνες.


newsbreakΔεν υπάρχουν σχόλια