Η Βάσω Αποστολοπούλου είναι η Ελληνίδα γιατρός πίσω από το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά του καρκίνου του μαστού! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Βάσω Αποστολοπούλου είναι η Ελληνίδα γιατρός πίσω από το πρώτο εμβόλιο παγκοσμίως κατά του καρκίνου του μαστού!


Ένα πολύ θετικό νέο μας έρχεται από τη μακρινή Βικτώρια της Αυστραλίας. Η Βάσω Αποστολοπούλου αναπτυσει από τις αρχές δεκαετίας του 90 την θεωρία της ανοσοθεραπείας για τον καρκίνο του μαστού.
Η ίδια παιδί μεταναστών Από την Αμαλιάδα εχει μεγαλώσει στην δυτική Μελβούρνη. Το έργο της είναι παγκόσμια αναγνωρισμένο και έχει λάβει πάρα πολλές διακρίσεις για το έργο της τα τελευταία χρόνια. Έχει σπουδάσει Ανοσολογία, Βιοχημεία και Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στις ΗΠΑ, όπου και κατέληξε στην ιατρική έρευνα. Τώρα είναι αντιπρόεδρος του τμήματος έρευνας του Πανεπιστημίου Victoria τμήμα ανοσιολογίας.

Είναι γεγονός ότι οι περισσότερες από 25 κλινικές μελέτες τα τελευταία 20 χρόνια έχουν γίνει. Βασιζόμενες με επιτυχία στην θεωρία και το έργο της για την ανάπτυξη του εμβολίου του καρκίνου του μαστού. Συνολικά η Βάσω Αποστολοπούλου έχει λάβει από πολλούς οργανισμούς πάνω από 100 βραβεία για τα επιτεύγματα της και σημαντικές διακρίσεις στο χώρο της ιατρικής έρευνας.


Το αποτέλεσμα αυτό είναι ότι όσοι συμμετείχαν στις ενλόγω έρευνες μετά από ένα πολύ μεγάλο διάστημα ερευνών και δοκιμών είναι καλά στην υγεία τους χωρίς κάποια παρενέργεια.

«Στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού η επιτυχία του φθάνει στο 100%» Έχει δηλώσει η Βάσω Αποστολοπούλου.

Πλέον εργάζεται σε ένα νέο project για το εμβόλιο κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας .