Ερευνα: Το να είσαι υπερβολικά αδύνατος, είναι χειρότερο από το να είσαι υπέρβαρος! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ερευνα: Το να είσαι υπερβολικά αδύνατος, είναι χειρότερο από το να είσαι υπέρβαρος!Θα έχεις ακούσει πολλές φορές του κινδύνους που κρύβει η παχυσαρκία για την υγεία, υψηλή αρτηριακή πίεση, διαβήτη, υψηλή χοληστερίνη και αυξημένο κίνδυνο εμφράγματος και καρδιακών προβλημάτων.
Παρόλα αυτά, μία πρόσφατη έρευνα του University of California Davis School of Medicine που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Board of Family Medicine προειδοποιεί ότι το να είσαι υπερβολικά αδύνατος, είναι πιο επικίνδυνο από το να είσαι υπέρβαρος.

Στην έρευνα συμμετείχαν 51.000 αμερικανοί πολίτες διαφόρων ηλικιών και σωματοτύπων. Οι επιστήμονες χώρισαν τους υπερβολικά αδύνατους (με δείκτη μάζας σώματος κάτω από 18,5), τους φυσιολογικούς (18,5 έως 25) και τους υπέρβαρους (πάνω από 30). 

Μετά από 6 χρόνια κλινικών ερευνών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ελλιποβαρείς είχαν διπλάσιες πιθανότητες θνησιμότητας, από τους φυσιολογικούς, την ίδια στιγμή που οι υπέρβαροι είχαν 1,26 περισσότερες φορές.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι είναι προτιμότερο να έχεις περιττά κιλά, απλά να τονίσουμε τον αυξημένο κίνδυνο και τις επιπτώσεις του να είναι κάποιος ελλιποβαρής.
Δεν υπάρχουν σχόλια