Έρευνα: Πόσο επικίνδυνο είναι να φοράς ακουστικά κατά την οδήγηση; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρευνα: Πόσο επικίνδυνο είναι να φοράς ακουστικά κατά την οδήγηση;


Κι όμως μάλλον πρέπει να την κόψεις αυτή τη συνήθεια.
Πόσες φορές δεν έχει τύχει να ακούς μουσική από το κινητό σου με ακουστικά στο αυτοκίνητο; Δεν είναι κάτι ασυνήθιστο έτσι δεν είναι;



Μάλλον όλοι μας που έχουμε αυτοκίνητο το έχουμε κάνει κατά καιρούς.Ε λοιπόν τώρα έγινε μία έρευνα που μας λέει πως αυτό ακριβώς το μάλλον ακίνδυνο συνήθειο δεν είναι τελικά και τόσο αθώο…

Πολλές φορές, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, η χρήση των ακουστικών έχει αποβεί μοιραία για πολλούς ποδηλάτες, οδηγούς αυτοκινήτου και μηχανής.

Ειδικότερα, ένα νέο ηχητικό πείραμα που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της Φορντ δείχνει ότι οι άνθρωποι που ακούνε μουσική μέσω ακουστικών αργούν, κατά μέσο όρο, πάνω από 4 δευτερόλεπτα να αναγνωρίσουν πιθανούς κινδύνους στο δρόμο από εκείνους που δεν ακούνε μουσική.



Μάλιστα…μάλλον πρέπει να διαβάσουμε λίγο καλύτερα αυτή την έρευνα γιατί μας αφορά όλους μας…



Για την έρευνα, χρησιμοποιήθηκε μία ειδικά σχεδιασμένη εμπειρία ‘8D’ χωρικού ήχου, ενώ πάνω από 2.000 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη τοποθετήθηκαν σε έναν εικονικό δρόμο όπου μετρήθηκαν τα αντανακλαστικά τους σε πιθανές επικίνδυνες καταστάσεις. Μετά την ολοκλήρωση της εμπειρίας, οι περισσότεροι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι δεν θα ξαναφορούσαν ποτέ ακουστικά εν κινήσει.



Αποτελώντας μέρος της γνωστής καμπάνιας ‘Share The Road’ της Ford για την προώθηση της αρμονίας και της κατανόησης μεταξύ των χρηστών των δρόμων, η έρευνα σχεδιάστηκε για να αναδείξει το ρόλο που διαδραματίζει η ακοή στην ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε και να αντιδρούμε σε κινδύνους στο δρόμο.



Στο πλαίσιο της έρευνας μελετήθηκαν η χρήση του δρόμου και οι ακουστικές συνήθειες περισσοτέρων των 2.000 ατόμων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν κατά πόσον είναι διατεθειμένοι να ριψοκινδυνεύουν όταν οδηγούν αυτοκίνητο, κάνουν ποδήλατο, περπατούν ή κινούνται με πατίνι.



Οι περισσότεροι από τους συμμετέχοντες είπαν ότι χρησιμοποιούν ακουστικά εν κινήσει. Από αυτούς το 56% παραδέχεται ότι παραλίγο να εμπλακεί ή έχει εμπλακεί σε ατύχημα, με το 27% μάλιστα να φορά ακουστικά σε αυτά τα περιστατικά.

NewsBomb