Εύκολη σοκολατίνα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εύκολη σοκολατίνα



Συστατικά
1 έτοιμο παντεσπάνι σοκολάτας χωρισμένο σε 3 φύλλα,
½ φλ. ζάχαρη,
2 κουταλιές μπράντι,
2 φλ. (½ λίτρο) κρέμα γάλακτος,
500 γρ. μαύρη σοκολάτα (όχι πολύ υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο), ψιλοκομμένη,
½ φλ. περίπου τριμμένη σοκολάτα.

Βήματα

Βάζετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ.

Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι μέχρι να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες στον περίγυρό του και τη ρίχνετε στη σοκολάτα.

Την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να γίνει λεία και γυαλιστερή, τη βάζετε στο ψυγείο μέχρι να πήξει αρκετά και να απλώνει εύκολα.

Στο μεταξύ, βάζετε σε ένα μπρίκι τη ζάχαρη με ½ φλ. νερό και την ανακατεύετε μέχρι να λιώσει.

Ύστερα, την αφήνετε να κοχλάσει χωρίς να την ανακατεύετε και αποσύρετε το σιρόπι από τη φωτιά.

Ανακατεύετε μέσα το μπράντι.

Χωρίζετε το παντεσπάνι στις 3 φέτες του και βάζετε την κάτω φέτα πάνω στην πιατέλα σερβιρίσματος.

Τη ραντίζετε με λίγες κουταλιές σιρόπι για να υγραθεί ελαφρά και απλώνετε πάνω το 1/4 της σοκολάτας.

Συνεχίζετε βάζοντας από πάνω τη δεύτερη φέτα, τη ραντίζετε με σιρόπι και τη σκεπάζετε με σοκολάτα.

Επαναλαμβάνετε το ίδιο με την τελευταία φέτα.

Ύστερα, καλύπτετε με ένα παχύ στρώμα σοκολάτας την υπόλοιπη επιφάνεια της σοκολατίνας (από πάνω και στα πλευρά) και σκορπάτε πάνω την τριμμένη σοκολάτα.

Την κρατάτε στο ψυγείο μέχρι να τη σερβίρετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια