Κομμάτι στην αερογέφυρα του Τριλόφου καθάρισαν οι Εθελοντές Καρδίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Κομμάτι στην αερογέφυρα του Τριλόφου καθάρισαν οι Εθελοντές Καρδίας


Μεγάλο κομμάτι της αερογέφυρας Τριλόφου καθάρισαν σύμφωνα με ανακοίνωση τους οι εθελοντές καρδίας. Έγινε σ
υλλογή απορριμάτων στον δρόμο που οδηγεί στο ρεύμα προς Χαλκιδική και στο αυτοσχέδιο πάρκινγκ που υπάρχει στην αρχή της γέφυρας.

//Ανακοίνωση:

"Μετά από μια περίοδο περιορισμένων δραστηριοτήτων μας λόγω καλοκαιριού, οι Εθελοντές Καρδίας επιστρέψαμε με μια δράση “ξεμουδιάσματος” σε τμήμα του κόμβου της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Μουδανιών στην αερογέφυρα προς Τρίλοφο και Κάτω Σχολάρι.

Επικεντρωθήκαμε στην συλλογή απορριμάτων στον δρόμο που όδηγεί στο ρεύμα προς Χαλκιδική και στο αυτοσχέδιο πάρκινγκ που υπάρχει στην αρχή της γέφυρας τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Ο όγκος των σκουπιδιών ήταν ιδιαίτερα μεγάλος. Πλαστικά κυρίως μπουκάλια και ποτήρια αλλά και γυάλλινα, μεταλλικά και οτι αλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Σκουπίδια “δεκαετιών” μιας και αμφιβάλουμε αν καθαρίστηκε ποτέ το μέρος. Πολλά απο αυτά μπλεγμένα μέσα στην βλάστηση και μισοθαμένα στο χώμα, γεγονός που έκανε ακόμα πιο δύσκολή την συλλογή τους.

Δεκαέξι (16) άτομα συνολικά, μέλη της ομάδας των Εθελοντών Καρδίας ενισχυμένη από κατοίκους του χωριού που έσπευσαν στο κάλεσμα μας, κατάφερε να συγκεντρώσει τριάντα πέντε (35) μέγάλες σακούλες απορριμάτων καθώς και ογκώδη αντικείμενα όπως προφυλακτήρες λάστιχα φελιζόλ οικοδομής κ.α.

Θελουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο καλεσμα μας και κυρίως τα νέα παιδιά που συμμετέχουν σε τετοιες δράσεις, και αυτο ειναι το σημαντικό μιας αυτά αποτελούν την ελπίδα για να ζήσουμε πια μέρα που δεν θα υπάρχουν σπουπίδια για να μαζέψουμε. Να τονίσουμε την σημασία αυτής της βοήθειας μιας και κανείς δεν περισσέυει σε αυτή τη μάχη με τα σκουπίδια

Πλέον οι δράσεις μας θα πυκνώσουν και θα ενημερώνεστε εγκαιρα για αυτές. Η βοήθειά σας ειναι πολύτιμη".


Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό οι Εθελοντές Καρδίας εγκαινίασαν μια ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα με χρήσιμες πληροφορίες και ανακοινώσεις δράσεων στη διεύθυνση ethelonteskardias.gr