Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων – «Ο Μητσοτάκης κι ο Χατζηδάκης είναι οι νεκροθάφτες των τροχαίων» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θεσσαλονίκη: Μοτοπορεία διανομέων – «Ο Μητσοτάκης κι ο Χατζηδάκης είναι οι νεκροθάφτες των τροχαίων»


Στους δρόμους βγήκαν ξανά οι διανομείς της Θεσσαλονίκης με σκοπό να εκφράσουν την αγανάκτηση τους για την επικινδυνότητα του επαγγέλματός τους και να διεκδικήσουν μέτρα προστασίας.

Δεκάδες εργαζόμενοι του κλάδου συγκεντρώθηκαν στις 10:30 στη συμβολή των οδών Εγνατία με Αγίας Σοφίας, ενώ ξεκίνησαν μοτοπορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης με κατάληξη του Υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης.




Σύμφωνα με τους ίδιους, με αφορμή και την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη στη Θεσσαλονίκη ενόψει των εγκαινίων της 85η ΔΕΘ, απαιτούν με νόμο, μέτρα για καλύτερες συνθήκες εργασίας ώστε να μην “έχουμε νεκρούς συναδέλφους και καθημερινά ατυχήματα λόγω καιρικών συνθηκών”, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν.


Παράλληλα, ζητούν και μέτρα για τα περαστικά επιθέσεων και απολύσεων από τους εργοδότες προς χιλιάδες διανομείς που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους, όπως ακόμη ασφάλιση νόμιμη και δίκαιη.

Όπως δήλωσε ο Μηνάς Κουρίλας, μέλος της Επιτροπής Διανομέων Θεσσαλονίκης, “μετράμε ήδη 35 νεκρούς συναδέλφους. Οι κ. Μητσοτάκης και κ. Χατζηδάκης είναι οι νεκροθάφτες των τροχαίων, οι υπάλληλοι δουλεύουν 10ωρα και 12ωρα πάνω σε ένα μηχανάκι και λέμε ξεκάθαρα ότι η ευθύνη είναι δικιά τους. Πάνω από το 95% των υπαλλήλων δεν ασφαλίζεται και δεν πληρώνεται για τις ώρες και τις ημέρες που εργάζεται”.

Υπενθυμίζεται ότι το παρών θα δώσουν και το απόγευμα στις ήδη προγραμματισμένες συγκεντρώσεις καθώς στο κάλεσμα τους αναφέρουν: “Το απόγευμα συμμετέχουμε στη πορεία μαζί με όλους τους εργαζόμενους: Προσυγκέντρωση: 6μμ, Εγνατία με Αγ. Σοφίας”.




Thesstoday.gr