Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα πάει 5 ευρώ το φλυτζάνι ο καφές – Και τα καύσιμα στο e-καταναλωτής - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Άδωνις Γεωργιάδης: Δεν θα πάει 5 ευρώ το φλυτζάνι ο καφές – Και τα καύσιμα στο e-καταναλωτής



Τελικά πόσο θα κοστίζει ο καφές; Πέντε ή δέκα ευρώ; Ο Άδωνις Γεωργιάδης έδωσε… διευκρινίσεις, εμφανίστηκε ξανά καθησυχαστικός για το κύμα ανατιμήσεων και ανακοίνωσε ότι στην πλατφόρμα e-καταναλωτής θα μπούν και τα καύσιμα.
«Είπα πράγματι ότι ο καφές μπορεί να αυξηθεί από 3 έως 5 ευρώ το κιλό. Δεν εννοούμε 3 – 5 ευρώ στο φλιτζάνι μας», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν αναφέρθηκε στις ανατιμήσεις που έρχονται κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον ΑΝΤ1.

Για άλλη μια φορά, ο υπουργός Ανάπτυξης κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν την πλατφόρμα e-καταναλωτής για να βρίσκουν τις χαμηλότερες τιμές και θα ψωνίζουν πιο φθηνά.

Η εφαρμογή «Παρατηρητήριο Τιμών» δίνει τη δυνατότητα για σύγκριση τιμών και ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε «πολύ καλό» το να πηγαίνουν οι καταναλωτές εκεί που έχει φθηνότερα πράγματα, αφού όπως τόνισε «έτσι θα μειώσουμε τις τιμές». Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι, στη δωρεάν εφαρμογή του υπουργείου θα μπουν σε λίγο και τα καύσιμα.

Ο υπουργός Ανάπτυξης χαρακτήρισε «παγκόσμιο φαινόμενο» την ακρίβεια, φέρνοντας ως παράδειγμα τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 
Ασφαλώς μας ανησυχεί το φαινόμενο και το παρακολουθούμε», είπε, εκτιμώντας ότι «αυτή η τάση στις τιμές θα αρχίσει να αποκλιμακώνεται το αργότερο μέχρι τις γιορτές» και πρόσθεσε πως «αυτό που με ανησυχεί είναι η ενέργεια, που δε δείχνει σημάδια αποκλιμάκωσης».

«Η Ελλάδα πάει πολύ καλά, που σημαίνει ότι η πολιτική της κυβέρνησής μας πάει καλά», σημείωσε και ανέφερε ότι, «έχει ανακοινωθεί αύξηση του κατώτατου μισθού, που όμως αυξήθηκε και από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

«Ήδη οι μειώσεις των φόρων υπερκαλύπτουν τις αυξήσεις, όμως μέχρι το Σάββατο θα ακούσετε κι άλλα μέτρα», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για τις ανατιμήσεις και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό το σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ.

«Λαμβάνουμε υπόψη μας τη διεθνή συγκυρία που βαραίνει το καλάθι της νοικοκυράς», συμπλήρωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Κάθε χρόνο μειώνουμε τους φόρους», πρόσθεσε, δίνοντας τα παραδείγματα της μείωσης στην εστίαση και τον ΕΝΦΙΑ. «Η πολιτική της κυβέρνησής μας είναι όσο καλύτερα πάνε τα έσοδά μας, θα μειώνονται οι φόροι», συμπλήρωσε.

«Ο τζίρος που έκανε η Ελλάδα το 2ο τρίμηνο το 2021 ήταν ίδιος με εκείνον που είχαμε το 2019», σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης αναφερόμενος στην αύξηση του ΑΕΠ που ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, την οποία απέδωσε εν μέρει στην «εκρηκτική άνοδο των επενδύσεων». «Η οικονομία πάει πολύ καλά, μην τα βλάπτουμε όλα μαύρα», σχολίασε ο κ. Γεωργιάδης, παρατηρώντας ότι, «η ανεργία όχι μόνο δεν αυξήθηκε μέσα στην καραντίνα, αλλά και με αυτά η ανεργία εξακολουθεί να κλιμακώνεται».

Αναφορικά με την τιμή των self tests διαβεβαίωσε ότι, «τα τεστ θα είναι στα 10 ευρώ, όπως έχουμε ανακοινώσει» και όχι 20 όπως υπάρχουν αναφορές ότι πωλείται, κάλεσε ωστόσο τους πολίτες, «αντί να ταλαιπωρούνται με τα τεστ, δεν πάνε να κάνουν το εμβόλιο που είναι δωρεάν».