ΔΕΘ 2021 - πορείες: 4 συλλήψεις και 5 προσαγωγές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

ΔΕΘ 2021 - πορείες: 4 συλλήψεις και 5 προσαγωγές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης


Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν από τις 9:30 το βράδυ του Σαββάτου οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και οι πορείες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛΑΣ στη διάρκεια των επεισοδίων έγιναν 4 συλλήψεις και 5 προσαγωγές. Νωρίτερα το απόγευμα, ένταση σημειώθηκε έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης στη συγκέντρωση που πραγματοποιούν πολίτες που τάσσονται κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, λίγη ώρα πριν από την ομιλία του πρωθυπουργού στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Οι συμμετέχοντες πορεύτηκαν έως το δημαρχιακό μέγαρο όπου και βρέθηκαν αντιμέτωποι με τον φραγμό των ΜΑΤ. Εκεί φώναξαν συνθήματα ενάντια στους αστυνομικούς και στη συνέχεια παρέμειναν στον χώρο.

Αργότερα οι διαδηλωτές κινήθηκαν προς τον φραγμό των ΜΑΤ, προσπαθώντας να τον σπάσουν για να κινηθούν προς το Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών για να τους απωθήσουν, ενώ έγινε και χρήση της αύρας.

Παράλληλα, προκλήθηκε μικρής έκτασης φωτιά σε πρασιά μπροστά από το δημαρχείο.

Νωρίτερα, κατά τη διαμαρτυρία που πραγματοποίησαν, ένας διαδηλωτής πήρε ένα καρεκλάκι κι έκατσε στη μέση της Λεωφόρου Νίκης, θέλοντας να σταματήσει την κυκλοφορία.

Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον απομακρύνουν και εκείνος αντιστάθηκε ενώ κάλεσε και τους υπόλοιπους διαδηλωτές να βγουν στο οδόστρωμα.

cnn.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια