1o Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης: Μαθητές συνεργάζονται με εικαστικούς καλλιτέχνες και χαρίζουν τα έργα τους σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να ομορφύνει η καθημερινότητα των ασθενών. (φωτο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

1o Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης: Μαθητές συνεργάζονται με εικαστικούς καλλιτέχνες και χαρίζουν τα έργα τους σε Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να ομορφύνει η καθημερινότητα των ασθενών. (φωτο)



Το εργαστήριο καλλιτεχνικών του 1ου Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θέρμης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης), με τους καθηγητές καλλιτεχνικών Μαρία Παπαδοπούλου και Παναγιώτη Παπαδόπουλο,

καθώς και οι μαθητές Βασιλειάδης Στέλιος, Βλάχος Τάσος, Κίτσου Νεφέλη, Μακρής Μιχάλης, Μελάς Κωνσταντίνος και Sharani Amaraldo, συνεργάστηκαν, δημιούργησαν ομαδικά καλλιτεχνικά έργα και τα δώρισαν στη Β’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ. στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

 Το εγχείρημα αυτό το πλαισίωσαν με έργα τους και πέντε καλλιτέχνες που δραστηριοποιούνται στη Θεσσαλονίκη: οι Ιωάννης Κολαξίζης, Θάνος Καρώνης, Κωνσταντίνος Καραβανάς, Γεωργία Λιαρή και Μαρία Παπαδοπούλου. Κατόπιν άψογης συνεργασίας με το διευθυντή της κλινικής, καθηγητή κύριο Κωνσταντίνο Δίνα και την κυρία Εύα Χασιώτη, τα έργα των μαθητών και των καλλιτεχνών θα γεμίσουν τις αίθουσες της κλινικής.

Τις δύσκολες αυτές στιγμές, εν μέσω πανδημίας, όπου όλα τα ειδικά σχολεία λειτουργούσαν κάτω από αντίξοες συνθήκες, οι μαθητές του 1ου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Θέρμης οργανώθηκαν και δραστηριοποιήθηκαν με στόχο να ομορφύνουν τη Β’ Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική του Α.Π.Θ. 


Τέτοιες δράσεις είναι σημαντικές για την εκπαίδευση των μαθητών με ειδικές ανάγκες, καθώς βοηθούν στην ένταξή τους στην κοινότητα όπως επίσης και στην αναγνώριση του έργου τους μέσω αυτής. Οι μαθητές παρότι εκπαιδεύονται σε τέτοιους είδους εργαστήρια, σπάνια το έργο τους ξεφεύγει από το σχολικό πλαίσιο καθώς συνήθως μένει κλεισμένο εκεί.

Η παρούσα δράση βοηθάει τους μαθητές να έχουν ένα μεγαλύτερο στόχο από αυτό της ολοκλήρωσης ενός εικαστικού έργου.

Μαθαίνουν να μοιράζονται και το βασικότερο γίνονται ενεργά μέλη της κοινότητας, βοηθώντας να γίνει όμορφη η καθημερινότητα κάποιων ανθρώπων και η παραμονή τους σε ένα χώρο νοσηλείας.
Η συνεργασία των μαθητών με καλλιτέχνες και η ομαδική έκθεση των έργων στο χώρο της κλινικής, βοηθά τους μαθητές τόσο στην αυτοπεποίθηση τους, όσο και στην καλλιέργεια της αποδοχής του έργου τους. Η συγκεκριμένη δράση, έχει βαθύ εκπαιδευτικό και κοινωνικό χαρακτήρα, και βάζει σε πρώτο πλάνο τους μαθητές και την Τέχνη.

Οι μαθητές και οι καλλιτέχνες πρόσφεραν αφιλοκερδώς και με μεγάλη χαρά το έργο τους ώστε να ομορφύνει έστω και για λίγο η καθημερινότητα των ανθρώπων της κλινικής.
(Τα ονόματα των μαθητών δημοσιοποιήθηκαν ύστερα από γραπτή συναίνεση των νόμιμων κηδεμόνων)