Χαλκιδική: Φωτιά στη Φούρκα κοντά στον οικισμό – Εστίες και σε άλλες περιοχές (VIDEO) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Χαλκιδική: Φωτιά στη Φούρκα κοντά στον οικισμό – Εστίες και σε άλλες περιοχές (VIDEO)



Μεγάλο πρόβλημα από τους κεραυνούς έχει δημιουργηθεί στη Χαλκιδική. Μικρές εστίες φωτιάς έχουν ξεσπάσει σε πολλές περιοχές ενώ είναι σε εξέλιξη το έργο της Πυροσβεστικής για την κατάσβεσή τους.

Συνολικά σε όλες τις εστίες της Χαλκιδικής επιχειρεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία με 100 πυροσβέστες και 50 οχήματα. Όσον αφορά την φωτιά στη Φούρκα επιχειρούν περίπου 25 οχήματα. Η φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση και σε δύσβατη περιοχή. Στο έργο της Πυροσβεστικής συνδράμουν και υδροφόρες.

Η φωτιά στη Φούρκα είναι αυτή που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία στη Πυροσβεστική καθώς οι δυνάμεις της συνεχώς ενισχύονται. Στο σημείο έχει σπεύσει και εξαμελές κλιμάκιο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης για να βοηθήσει στην κατάσβεση.

Αυτή την ώρα φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη φωτιά στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής και συγκεκριμένα στη Φούρκα. Στο σημείο έχει σπεύσει η Πυροσβεστική και επιχειρεί για την κατάσβεση.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, φωτιά έχει ξεσπάσει και στην Άθυτο με δύο πυροσβεστικά να επιχειρούν, αλλά και στο 2ο πόδι, στη Σιθωνία και συγκεκριμένα στις βίλες του Πόρτο Καρρά, με 12 οχήματα και 24 πυροσβέστες να επιχειρούν. Η φωτιά που είχε εκδηλωθεί νωρίτερα στον Παρθενώνα τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο.

 Στο σημείο πλέον επιχειρούν 50 οχηματα, 100 πυροσβεστες.

Δείτε βίντεο από την φωτιά στη Φούρκα, όπως αυτά μοιράστηκαν από χρήστες των social media: