Tips and tricks για να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας σαν κλιματιστικό - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Tips and tricks για να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας σαν κλιματιστικό



Μην βάζετε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.
Ιδέες για το σπίτι με 2 tips για να λειτουργήσει ο ανεμιστήρας σαν κλιματιστικό. Ιδέες και λύσεις για το σπίτι.

Μιας και διανύουμε ένα αρκετά ζεστό καλοκαίρι αυτά τα tips θα σας βοηθήσουν να έχετε δροσιά μέσα στο σπίτι.

Δείτε δύο πανέυκολα τρικ που θα «βοηθήσουν»τον ανεμιστήρα σας να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά. Με αυτό το κόλπο, θα μπορείτε να κλείσετε για λίγες ώρες το air condition, που καίει περισσότερο ρεύμα.


Τρικ Νο1: Βάλτε τον ανεμιστήρα στο σωστό σημείο

Μια πληροφορία που ο περισσότερος κόσμος είτε την αγνοεί είτε δεν την γνωρίζει καθόλου. Έχει μεγάλη σημασία σε ποιο σημείο του δωματίου θα τοποθετηθήσετε τον ανεμιστήρα. Βάλτε τον, λοιπόν, να «κοιτάει» προς το παράθυρο, και θα είναι ιδανικό αν υπάρχει μια ανοιχτή πόρτα ή παράθυρο ώστε να δημιουργείται ρεύμα. Με αυτό το κόλπο ο ανεμιστήρας σπρώχνει τον ζεστό αέρα προς τα έξω, βάζοντας δροσερό προς το δωμάτιο.

Extra tip: Σε περίπτωση που η εξωτερική θερμοκρασία είναι πολύ υψηλή ενδέχεται αυτό το τρικ να μην δημιουργήσει τεράστια διαφορά στη θερμοκρασία του δωματίου. Γι’ αυτό τον λόγο δοκιμάστε το καλύτερα πριν το μεσημέρι ή τις ώρες που θα έχει πέσει ο ήλιος.

Προσοχή! Μην βάζετε τον ανεμιστήρα μπροστά από παράθυρο με τα πτερύγια προς το εσωτερικό του δωματίου γιατί έτσι το δωμάτιο δεν δροσίζεται αρκετά και ο ανεμιστήρας χάνει μεγάλο μέρος της αποδοτικότητάς του.


Τρικ Νο2: Προσθέστε παγάκια μπροστά από τον ανεμιστήρα

Αν η διάταξη του δωματίου σας δεν ευνοεί το προηγούμενο τρικ, τότε, πάρτε απλά ενα μεταλλικό μπολ και γεμίστε το παγάκια. Τοποθετήστε το μπολ μπροστά από τον ανεμιστήρα για να «φυσάει» τον αέρα πάνω στα παγάκια.


Αν χρειαστεί τοποθετήστε ένα περιοδικό κάτω από το μπολ για να του δώσετε κλίση και να έχει πιο άμεση επαφή με τον ανεμιστήρα. Με αυτό το τρικ σίγουρα θα δροσιστεί καλύτερα το δωμάτιο.


Σίγουρα αυτά τα δύο tips δεν θα δώσουν την δροσιά που δίνει το κλιματιστικό, αλλά είναι δύο τρόποι για να κάνετε εξοικονόμηση ενέργειας. Καθώς το κλιματιστικό…»καίει» αρκετά!