Tο μυστικό για τέλεια σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Tο μυστικό για τέλεια σπιτική μαρμελάδα ροδάκινο



Το καλοκαίρι όλοι λαχταράμε δροσιστικά γεύματα. Ειδικά το πρωί θέλουμε κάτι δροσερό και συνάμα δυναμωτικό. Μία φέτα ψωμί με μαρμελάδα είναι ίσως από τις καλύτερες επιλογές.
Φυσικά, τη μαρμελάδα μπορούμε να την απολαύσουμε και τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας σαν συνοδευτικό σε διάφορα γεύματα. Και από όλες τις μαρμελάδες, ίσως η πιο γλυκιά, αγαπημένη και καλοκαιρινή να είναι η μαρμελάδα ροδάκινο.

Υλικά
  • 1 κιλό ροδάκινα
  • 600 γρ. ζάχαρη
  • 1 λεμόνι
Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τα ροδάκινα και μετά τα ξεφλουδίζουμε.

Πολτοποιούμε τα ροδάκινα.

Τοποθετούμε τα ροδάκινα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού σε μία κατσαρόλα.

Βράζουμε για περίπου 15 με 25 λεπτά και ύστερα αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Αυτό ήταν! Σας το είπαμε και στην αρχή ότι πρόκειται για μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή, την οποία μπορεί να κάνει ο καθένας.

Διαλέξτε ζουμερά ροδάκινα και χαρείτε μια υπέροχη μαρμελάδα που θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Φτιάξτε περισσότερα βαζάκια διότι θα σας την ζητάνε όλοι σας οι φίλοι!


Έξτρα συμβουλές

Κάποιες φορές τα ροδάκινα είναι δύσκολα στο ξεφλούδισμα. Ο καλύτερος τρόπος είναι να τα μουλιάσετε σε βραστό νερό για 45 δευτερόλεπτα. 

Έπειτα, βάλτε τα σε ένα παγωμένο μπολ για περίπου 1 λεπτό. Χρησιμοποιείστε ένα μαχαίρι για να σχηματίσετε ένα Χ στο κάτω μέρος του ροδάκινου. 

Τέλος, πάρτε ένα μαχαίρι ξεφλουδίσματος και αφαιρέστε τη φλούδα.

Επιλέξτε ζουμερά ροδάκινα, ώστε να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε καθόλου νερό το οποίο θα αλλοιώσει τη γεύση.

Μην παραβράσετε το μείγμα διότι θα σφίξει αρκετά όταν κρυώσει και δεν θα αλείφετε εύκολα.

Δοκιμάζετε το μείγμα καθώς ρίχνετε ζάχαρη, αναλόγως με τη γλυκάδα των φρούτων αλλά και τις προτιμήσεις του καθενός ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιγότερη.