Πυροσβεστικά αεροσκάφη: Η Ευρώπη μπορεί να φτιάξει το δικό της Canadair - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πυροσβεστικά αεροσκάφη: Η Ευρώπη μπορεί να φτιάξει το δικό της Canadair

 

Η καταστροφική περίοδος των πυρκαγιών στην Ευρώπη φέτος θα μπορούσε να γίνει η αιτία για την ανάπτυξη νέων επιχειρήσεων. Δείτε για παράδειγμα τη Vikinng Air μια εταιρεία αεροσκαφών με έδρα τη Βικτώρια στον Καναδά η οποία ενδιαφέρεται να ξεκινήσει την παραγωγή του θρυλικού Canadair στην Ευρώπη.
Η ιδέα της Viking Air ήρθε όταν ανέλαβε τη συντήρηση και υποστήριξη των πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair CL-415 το 2016 της Νότιας Ευρώπης.

Τα έχουμε συνδέσει με την σωτηρία μας από τις καταστροφικές πυρκαγιές και όχι άδικα. Τα Canadair CL-415 συχνά έσωσαν περιοχές και χωριά, αδειάζοντας τις δεξαμενές νερού 6.000 λίτρων σε πυρκαγιές στην Πορτογαλία , την Ιταλία, την Κροατία, τη Γαλλία και την Ελλάδα.


Ο David Curtis, Διευθύνων Σύμβουλος της Viking Air, η οποία απέκτησε πρόσφατα δικαιώματα κατασκευής για το CL-415, δήλωσε ότι υπάρχει εκ νέου ενδιαφέρον για την αντικατάσταση ορισμένων από τα γερασμένα αεροσκάφη, τα οποία, όπως είπε, είναι «σεβαστά» για τον ρόλο τους στην πυρόσβεση στην Ευρώπη.

Ήδη η Bombardier έχει σταματήσει την παραγωγή του Canadair που έκλεισε 28 χρόνια υπηρεσίας σε πολλές αεροπορικές βάσεις.

«Ο πρόεδρος της Γαλλίας ενθαρρύνει δημόσια την Ευρωπαϊκή Ένωση να κάνει μια παραγγελία στην οποία η Viking Air μπορεί ξεκινήσει και πάλι τη γραμμή παραγωγής των CL-415, με νέα εξαρτήματα και σύγχρονη τεχνολογία» δήλωσε ο Curtis, ο οποίος είχε συναντήσεις με επικεφαλής κρατών στην Ευρώπη.



«Εάν οι στόλοι κάποιων χωρών επιθυμούν να ανανεωθούν εμείς χρειαζόμαστε μια ελάχιστη παραγγελία, προκειμένου να επανεκκινήσουμε τη γραμμή παραγωγής», συμπλήρωσε ο Curtis.

Η Viking απέκτησε τα δικαιώματα από την Bombardier Inc. το 2016 για την κατασκευή, υποστήριξη και εξυπηρέτηση του υπάρχοντος στόλου περίπου 170 CL-415 που χρησιμοποιήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 σε 11 χώρες.

Η Bombardier σταμάτησε την παραγωγή το 2015 και απέλυσε 33 εργαζόμενους στο εργοστάσιό της στο North Bay στο Οντάριο.

«Αυτά τα αεροσκάφη είναι κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία πυροσβεστικής υποδομής», δήλωσε ο Curtis. Είπε επίσης ότι παρά τα προβλήματα με τον ξεπερασμένο εξοπλισμό και τις καθυστερήσεις στις γραμμές τροφοδοσίας, η εταιρεία μπόρεσε να εξασφαλίσει ανταλλακτικά και τεχνική και μηχανική υποστήριξη για τα αεροσκάφη αυτά.

Όταν η Viking απέκτησε τα δικαιώματα για το CL-415 το 2016 ανακοίνωσε επίσης νεοαποκτηθείσες και ειδικά ανακαινισμένες εγκαταστάσεις στο Κάλγκαρι αλλά και πρόσληψη 40 νέων υπαλλήλων.