Τίτλοι τέλους: Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε την απόσυρσή του - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τίτλοι τέλους: Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε την απόσυρσή του



Ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε στην Αυστρία ότι θα σταματήσει να τρέχει στο MotoGP στο τέλος της χρονιάς.
Σε μια έκτακτη συνέντευξη Τύπου από το Red Bull Ring, ο Βαλεντίνο Ρόσι ανακοίνωσε την απόφασή του να σταματήσει να τρέχει στο MotoGP μετά το τέλος της φετινής χρόνιας. Με αυτόν το τρόπο μπαίνουν οι τίτλοι τέλους σε μια καριέρα που κράτησε 25 χρόνια και διαμόρφωσε μία από τις σπουδαιότερες προσωπικότητες στον παγκόσμιο μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Ο Ρόσι έχει τρέξει στην καριέρα του σε 363 αγώνες στο MotoGP και έχει κατακτήσει 7 φορές το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη μεγάλη κατηγορία και 9 φορές συνολικά σε όλες τις κατηγορίες. Αν συνυπολογίσουμε και τις νίκες του στα 125cc και στα 250cc, έχει ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου 115 φορές, 89 από αυτές στην κατηγορία MotoGP.

Στη συνέντευξη αυτή ανακοίνωσε ότι θα συνεχίσει να τρέχει σε αγώνες, αλλά θα περάσει από τους δύο στους τέσσερις τροχούς και από του χρόνου θα τρέχει σε αγώνες αυτοκινήτων.



Είπε επίσης ότι είχε προσφορά να τρέξει και του χρόνου στο MotoGP με την δική του ομάδα, την VR46, αλλά αποφάσισε τελικά να αποχωρήσει από τους αγώνες μοτοσικλέτας.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι, πάντως, δεν θα μείνει μακριά από τις πίστες για πολύ καιρό, αφού μπορεί να αποχωρεί από το Moto GP αλλά θα συνεχίσει σε αγώνες αυτοκινήτων. Έχει αγωνιστεί, πάντως, στο παρελθόν τρεις φορές στο WRC, το 2002 με Peugeot 206 WRC, το 2006 με Subaru Impreza WRC04 και το 2008 με Ford Focus RS WRC 07. Επίσης, έχει αγωνιστεί επί σειρά ετών στο Monza Rally Show, κατακτώντας επτά φορές τον τίτλο (2006–2007, 2012, 2015–2018).