Καπραβέλος: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό την ώρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καπραβέλος: Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου από κορωνοϊό την ώρα




«Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα». Με αυτήν την δήλωση ο διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος θέλησε να δείξει πως ο κίνδυνος από την διασπορά του κορωνοϊού συνεχίζει να υπάρχει. «Στο τέταρτο κύμα της πανδημίας δεν πρέπει να συζητάμε ακόμη για τον εμβολιασμό» σημείωσε χαρακτηριστικά.


Μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως τα νεκροταφεία είναι γεμάτα, υπογραμμίζοντας: «Ο κορονοϊός μας προειδοποιεί. Είμαστε μπροστά σε ένα τέταρτο κύμα πανδημίας. Πάει να αποδιοργανώσει το σύστημα υγείας για τρίτη φορά με την έννοια της κατάρρευσης». Και πρόσθεσε: «Υπογράφουμε ένα πιστοποιητικό θανάτου περίπου την ώρα. Είχαμε φτάσει να υπογράφουμε τέσσερα με πέντε πιστοποιητικά θανάτου στο δεύτερο και στο τρίτο κύμα»


Επίσης, ο κ. Καπραβέλος σημείωσε πως «δεν μπορούμε να ικανοποιήσουμε ούτε τους ασθενείς με κορωνοϊό, ούτε τους άλλους ασθενείς επειδή μερικοί δεν μπορούν να πειστούν να εμβολιαστούν».


«Ζήτημα παιδείας και κρίσης ο εμβολιασμός»
Αναφερόμενος στους εμβολιασμούς ο διευθυντής της ΜΕΘ τόνισε πως τα στοιχεία είναι συντριπτικά, «οι μελέτες λένε ότι ο εμβολιασμένος κινδυνεύει 60% λιγότερο να μολυνθεί και κατά 80% από το να πάθει μεγάλη ζημιά και να χάσει τη ζωή του. Έχουμε ένα όπλο στα χέρια μας και είναι ζήτημα παιδείας και κρίσης αν δεν το χρησιμοποιήσουμε».


Για την υποχρεωτικό εμβολιασμό

Η ηθική υποχρέωση είναι πολύ εύκολο να μετατραπεί σε υποχρεωτικότητα από δώδεκα ετών και πάνω, όλων των πολιτών, με την έννοια της προστασίας της ζωής, δήλωσε ο κ. Καπραβέλος. Ανέφερε ωστόσο, ότι υπάρχει ένα όριο στη λογική. «Δεν είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός να υποβάλει τον εαυτό του σε βασανιστήριο και να υποβάλει και τους άλλους στον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους», σημείωσε χαρακτηριστικά.


Και πρόσθεσε: «Δεν μπορούμε αυτή την στιγμή να βάλουμε υποχρεωτικότητα στα παιδιά με την έννοια των μεγάλων. Η αλήθεια είναι ότι τα παιδιά συμβάλουν και αυτά με τη συμπεριφορά τους στον έλεγχο της πανδημίας».


Καταλήγοντας τόνισε πως όλοι οι επιστήμονες τάσσονται υπέρ του εμβολιασμού των παιδιών ιδίως ενόψει του ανοίγματος των σχολείων.