Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών για ακόμη μία φορά δίνει το παράδειγμα - Οι εθελοντικές εργασίες που αξίζουν συγχαρητήρια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών για ακόμη μία φορά δίνει το παράδειγμα - Οι εθελοντικές εργασίες που αξίζουν συγχαρητήρια

 


Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών για ακόμη μία φορά δίνει το παράδειγμα και ανταποκρινόμενος στο επιβεβλημένο καθήκον για τους χώρους λατρείας του χωριού είχε ένα γεμάτο διήμερο με ενέργειες καλλωπισμού στο εξωκλήσι της Παναγίας και στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου.


Κυριακη 8/8:

Το εξωκλήσι και ο περιβάλλον χώρος ήταν σε άσχημη κατάσταση. Παντού σκουπίδια , αποτσίγαρα και εγκατάλειψη. 

Λυπηρό τοπίο. Εντύπωση μας προκάλεσε και το γεγονός ότι δεν υπήρχε παροχή νερού. Με τη βοήθεια του κ. Νίκου Ταυλίκου, που διέθεσε μία γεμάτη υδροφόρα νερό, εκτελέστηκαν οι εργασίες με επιτυχία.

Το καθάρισμα από σκουπίδια στον περιβάλλοντα χώρο, στην γύρω περιοχή και στο εσωτερικό της εκκλησίας εκτελέστηκε με απόλυτη επιτυχία. 

Οι εργασίες όπως σφουγγάρισμα και καθαρισμός τέμπλου, εικόνων και καρεκλών, το άσπρισμα στο εξωτερικό και εσωτερικό χώρο του παρεκκλησίου, καθώς και στο κιόσκι που τοποθετούνται τα καζάνια, το βερνίκωμα των ξύλων, οι διάφορες διαδικασίες βαφής και βερνικώματος των ξύλινων επιφανειών ήταν επίσης ενέργειες που υλοποιήθηκαν. 

Παρούσα η κ. Στέλλα Πάλλα όπου με το δυναμισμό της παρέδωσε μαθήματα για το τι εστί νοικοκυρά και παραδοσιακή γυναίκα. 

Φυσικά ο Νίκος Ταυλίκος δεν έφερε μόνο το νερό αλλά συμμετείχε ως το τέλος στις εργασίες.


Δευτέρα 9/8:

Τη Δευτέρα η προσέλευση των γυναικών για τον καθαρισμό του Αγίου Αθανασίου υπήρξε συγκινητική. Το φωτογραφικο υλικό τα λέει όλα. Ευχαριστούμε πολύ τις κυρίες Μαίρη Ξουπά, Καίτη Ξουπά, Ευθυμια Χαλκιά, Ευαγγελία Κατζικά, Στέλλα Πάλλα, Έλενα Κουδούνη, Αρετή Κουδούνη, Άννα Σιμώνη, και τις μικρές Ευαγγελία Βακαλούδη και Ραφαέλα Αποστολίδου. Και φυσικά, τον μικρό Δημήτρη Βακαλούδη.

Ενέργειες που έγιναν στην εκκλησία μας :

-Πλύθηκαν τα στασίδια
-Πραγματοποιήθηκε σφουγγάρισμα και σκούπισμα σε όλη την εκκλησία
-Καθαρισμός του τέμπλου και όλων των εικόνων
-Άσπρισμα στα εξωτερικά παρτέρια
-Φύτευση φυτών
-Καθαρισμός και πλύσιμο αυλής
-Εργασίες στο χώρο του νεκροταφείου

Η χαρά μας έπειτα από κάθε δράση είναι τόσο μεγάλη, γιατί με αγάπη και αφοσίωση στον τόπο μας τα μέλη και οι εθελοντές του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι αυτά που προσφέρουν χρόνο και διάθεση για να διατηρηθεί το χωριό μας όμορφο και καθαρό σε κάθε γωνιά του.