Επεισόδια χτες από φανατικούς αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Επεισόδια χτες από φανατικούς αντιεμβολιαστές στο Σύνταγμα και συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη


Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα λίγο μετά τις 8.00 μ.μ κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των αντιεμβολιαστών με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων προκειμένου να τους απομακρύνει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ορισμένοι διαδηλωτές με συμπεριφορά φανατικών εξτρεμιστών εκτόξευσαν πέτρες και άλλα αντικείμενα σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων.

Οι αστυνομικοί απάντησαν με βομβίδες κρότου λάμψης. Στο Σύνταγμα έκανε την εμφάνιση της και “Αύρα” της αστυνομίας η οποία απομάκρυνε με την εκτόξευση νερού τους διαδηλωτές.



Οι αντιεμβολιαστές πραγματοποιούσαν από νωρίς το απόγευμα συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος αλλά και στον Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη .

Οι συγκεντρωμένοι, κατά πλειοψηφία ακροδεξιών και εθνικιστικών αντιλήψεων, αναμεμιγμένοι με φανατικούς θρησκευόμενους, διαδήλωσαν εναντίον του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, των μέτρων της κυβέρνησης και του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Με τις Ελληνικές σημαίες, αλλά και εικόνες της Παναγίας, καθώς και με τα πανό στα χέρια, οι διαδηλωτές στο Σύνταγμα φώναζαν συνθήματα κατά του εμβολίου και των μέτρων που θέσπισε η κυβέρνηση ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες δεν τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις. Στο σημείο παρενέβησαν αστυνομικές δυνάμεις.

Ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα ήταν κλειστός από τις 18.00 το απόγευμα με εντολή της αστυνομίας λόγω της συγκέντρωσης. 




Η συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη

Μεγάλος αριθμός ατόμων συγκεντρώθηκαν το βράδυ μπροστά από τον Λευκό Πύργο και στη συνέχεια πραγματοποήησαν πορεία διαμαρτυρίας για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς.

Η πορεία κατέληξε στο άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου. Σύμφωνα με κάποιες πηγές, περίπου 5000 διαδηλωτές σταμάτησαν έξω από την ΕΡΤ, όπου, φώναξαν συνθήματα και ενεπλάκησαν με δυνάμεις της αστυνομίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες ενώ όπως ανέφεραν οι ίδιοι, διοργανωτής ήταν ο “Ελληνικός λαός”.

“Δεν θέλουμε καμία υποχρεωτικότητα γι’ αυτό αγωνιζόμαστε στο δρόμο” ήταν μεταξύ των συνθημάτων