Η ανακοίνωση του πρόεδρου της Περιστεράς για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η ανακοίνωση του πρόεδρου της Περιστεράς για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες μέρες στην κοινότητα


Σήμερα, Κυριακή 29 Αυγούστου 2021, είναι η Αποτομή κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.


Χρόνια πολλά σε όλους με υγεία!
Ο Αύγουστος είναι το κατώφλι του φθινοπώρου. Όταν περνάει ο Δεκαπενταύγουστος, ακούς τους γύρω σου να λένε «καλό χειμώνα» και καταλαβαίνεις ότι βαδίζεις προς τις παγωνιές, τα σχολεία, τη δουλειά, τα πανεπιστήμια, την ρουτίνα που ζεις καθημερινά επί χρόνια.
Όσοι δεν θέλουν να τελειώσει το καλοκαίρι, ας κρατήσουν την αστρονομική άποψη που λέει οτι την έναρξη του φθινοπώρου στο βόρειο ημισφαίριο από αστρονομική άποψη σηματοδοτεί η φθινοπωρινή ισημερία, η οποία φέτος θα συμβεί το απόγευμα της Τρίτης, 22 Σεπτεμβρίου.
Στα δικά μας τώρα.....οικογενειακοί λόγοι υγείας με κράτησαν μακριά από το facebook. Δόξα τω Θεώ τώρα όλα πάνε καλύτερα, οπότε από εδώ και πέρα θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν στο χωριό μας.

Οι πιο σημαντικές και πιο πρόσφατες εργασίες είναι:

Οι εργασίες στο υπό κατασκευή πάρκο πίσω από την κοινότητα δεν σταμάτησαν, παρά μόνο τις πολύ ζεστές ημέρες. Ολοκληρώνονται σιγά-σιγά οι κατασκευές από τους εθελοντές, βάφτηκαν τα ξύλινα κάγκελα από συνεργείο του δήμου, απομένει η διαμόρφωση του και η τοποθέτηση μηχανισμών στα σιντριβάνια.

Ένα έργο που είχαμε ζητήσει από την αρχή ακόμα της θητείας μας, ο περιφερειακός δρόμος γύρω από το χωριό, έχει περάσει από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει εγκριθεί και μένει η κατασκευή του η οποία θα ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες με μισθωμένη μπουλντόζα από τον Δήμο μας.

Με το πρόγραμμα "αγροτική ανάπτυξη της Ελλάδας 2013-2017", είχε ξεκινήσει η διαμόρφωση του δρόμου αμέσως μετά τα νεκροταφεία αλλά για χρόνια είχε σταματήσει. Υπήρξε μία θετική εξέλιξη για το συγκεκριμένο έργο και ξεπεράστηκαν οι όποιες δυσκολίες. Όπως με ενημέρωσαν, σε συνάντηση που είχαμε, οι αρμόδιοι του Δασαρχείου μας με τους μηχανικούς που ήρθαν να μετρήσουν, το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η βελτίωση των συνθηκών πρόληψης για την αντιπυρική προστασία των δασών και των δασικών εκτάσεων, Δρυμώνας-Περιστερά.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μέσα στο καλοκαίρι καταθέτουμε τις προτάσεις μας για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου. Καταφέραμε να ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα 2022, η μελέτη του αποχετευτικού δικτύου εντός του οικισμού καθώς επίσης και η μελέτη για την κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου στη θέση "Κλαδερή". Πρόκειται για δύο πολύ σημαντικά και πολυπόθητα έργα!

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης στο καμπαναριό της εκκλησίας μας αλλά και τοποθετήθηκε το ψηφιδωτό του Αγίου Ανδρέα στο κηροστάσιο του ανακαινισμένου Ναού, που περιμένουμε την επαναλειτουργία του.

Με την βοήθεια του κ. Παντελή Τσάτση που είναι πάντα και παντού δίπλα μου, ήρθε στο χωριό μας η κ. Εμμανουέλα Λιάγκου, καθηγήτρια εικαστικών, η οποία εμπλούτισε τον τοίχο που είχαμε ξεκινήσει να ζωγραφίζουμε το περασμένο καλοκαίρι. Η κ.Λιάγκου ήταν δασκάλα εικαστικών στο σχολείο μας προ δεκαετίας και ήρθε εθελοντικά να ζωγραφίσει για εμάς παρέα με την οικογένειά της! Φυσικά έπεται συνέχεια, ο τοίχος δεν τελείωσε ακόμη....

Συγκεντρώσαμε και στείλαμε πολλά πράγματα στους πυρόπληκτους συνανθρώπους μας στην Εύβοια. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για ακόμα ένα μεγαλύτερο μπράβο σε όλους!

Κατά τη διάρκεια αυτού του χρονικού διαστήματος παραλάβαμε πολλές φορές υλικά, για εθελοντικές εργασίες, από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου μας, αυτές τις ημέρες περιμένουμε κι άλλα, τόσο για να ολοκληρωθούν εργασίες σε εξέλιξη, όσο και για νέες που έχουμε προγραμματίσει.

Τους δύο αυτούς μήνες πολλές ήταν οι ηλεκτρολογικές εργασίες που πραγματοποιήθηκαν. Έγιναν διάφορες επισκευές στην περιοχή Πύργος, στην παιδική χαρά αλλά και στις κολώνες ανάπλασης από την κοινότητα μέχρι την παιδική χαρά. Επίσης έγινε αντικατάσταση καμένων λαμπτήρων στις μεγάλες κολώνες ηλεκτροφωτισμού.

Από την ΔΕΥΑΘ έγινε αποκατάσταση βλαβών ύδρευσης, αντικατάσταση των σωληνώσεων χλωρίωσης στο υδραγωγείο, αντικατάσταση σπασμένων δημόσιων βρυσών κλπ. Επίσης ύστερα από έγγραφο που στείλαμε στην υπηρεσία, έγινε έλεγχος και αντικατάσταση, όπου κρίθηκε αναγκαίο, των πυροσβεστικών κρουνών που βρίσκονται στο χωριό μας.

Συνεργεία της Διεύθυνσης πρασίνου του δήμου και εθελοντές φρόντιζαν όλον αυτό τον καιρό το "πράσινο" του χωριού μας. Γίνονταν τα απαραίτητα κουρέματα, κλαδέματα, ποτίσματα, φυτεύτηκαν λουλούδια, καθαρίστηκαν παρτέρια κλπ.

Πριν λίγο καιρό τελείωσε η σύμβαση της υπαλλήλου καθαριότητας που είχαμε στο χωριό μας, την οποία και ευχαριστώ ολόθερμα για την πολύ καλή συνεργασία που είχαμε. Ευτυχώς πολύ γρήγορα ξεκίνησε εργασία νέος υπάλληλος, συγχωριανός μας και πάλι, οπότε το χωριό μας θα συνεχίζει να διατηρείται καθαρό!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ.Γεώργιο Κώττη του Χρήστου, τον κ.Παραστατίδη Χρήστο αλλά και τον κ.Γιάννου Γεώργιο, διότι αφιλοκερδώς διαθέσανε τα μηχανήματα τους για διάφορες εργασίες, αυτό το διάστημα.

Τελειώνοντας θα ήθελα να θίξω δύο θέματα:
1. Το νερό.
Για ακόμα μία χρονιά καταφέραμε όλοι μαζί να έχουμε επάρκεια σε νερό αυτούς τους δύσκολους μήνες ξηρασίας. Ήτανε αποτέλεσμα καλής συνεργασίας που είχαμε με όλους τους κατοίκους αλλά και τους κτηνοτρόφους του χωριού μας. Μειώθηκαν οι άσκοπες σπατάλες και πλέον το νερό χρησιμοποιείται με σύνεση.
Εννοείται ότι υπάρχει ακόμη περιθώριο βελτίωσης και ελπίζω να μας γίνει τρόπος ζωής για να βοηθήσουμε πρώτα τους εαυτούς μας και εν συνεχεία το περιβάλλον!
2. Διαχείριση απορριμμάτων
Εδώ και πάρα πολύ καιρό μου έχουν γίνει αναφορές ότι γίνεται λάθος ρίψη σκουπιδιών σε κάδους ανακύκλωσης και αντίστροφα. Θα σας παρακαλούσα να ρίχνετε τα σκουπίδια σας στους πράσινους ή μεταλλικούς κάδους και τα σκουπίδια ανακύκλωσης στους μπλε κάδους.

Επίσης καλό θα ήταν μεγάλο όγκο σκουπιδιών να τον βγάζετε μέχρι Τρίτη πρωί ή μέχρι Πέμπτη πρωί γιατί είναι οι μέρες που περνάει το απορριμματοφόρο και αδειάζει τους κάδους. Επίσης ρίχνουμε τα σκουπίδια μας στους κάδους της γειτονιάς μας και μόνο αν είναι γεμάτος ψάχνουμε κάποιον άδειο προκειμένου να μην τα αφήσουμε από έξω, γιατί παρατηρείται το φαινόμενο σε κάποιες γειτονιές οι κάδοι να ξεχειλίζουν και σε κάποιες άλλες να είναι σχεδόν άδειοι.

Τέλος δεν αφήνουμε ογκώδη αντικείμενα έξω από τους κάδους, τα μαζεύουμε όλα στο παλιό γήπεδο ποδοσφαίρου πίσω από το σχολείο που έχουμε πρόχειρα ορίσει ως χώρο για μεγάλα αντικείμενα. Καλά θα ήταν να με ενημερώνετε και τηλεφωνικά στο 6973795615 έτσι ώστε να ενημερώνω και εγώ με τη σειρά μου την υπηρεσία να τα παίρνει από εδώ το γρηγορότερο δυνατόν.
Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε καινούργιους κάδους για να αντικατασταθούν οι φθαρμένοι, κάποιοι που είναι με μικρές φθορές θα επισκευαστούν, θα γίνει μεταφορά κάποιων άλλων και ελπίζω άμεσα να γίνει το πλύσιμο των κάδων που έχω ζητήσει εδώ και πάρα πολύ καιρό εγγράφως από την υπηρεσία.

Για το Κοινοτικό συμβούλιο

Ο πρόεδρος
Δημήτρης Ντισλής