85η ΔΕΘ: Με αρκετές ιδιαιτερότητες η φετινή διοργάνωση λόγω πανδημίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

85η ΔΕΘ: Με αρκετές ιδιαιτερότητες η φετινή διοργάνωση λόγω πανδημίας



Με νέα δεδομένα και αρκετές ιδιαιτερότητες θα διεξαχθεί φέτος τον Σεπτέμβριο η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι προετοιμασίες έχουν αρχίσει κάτω από τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας.

Η 85η ΔΕΘ είναι η πρώτη έκθεση που γίνεται στην Ευρώπη, μετά το ξέσπασμα του κορωνοϊού και θα λάβει χώρα από τις 11 έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021. Στη φετινή διοργάνωση θα ισχύσουν νέα δεδομένα και ιδιαιτερότητες, συνεπακόλουθα της πανδημίας. Η σημαντικότερη: στη φετινή ΔΕΘ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος σε όλους, παρά μόνον στους εμβολιασμένους, καθώς και σε όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό.

Στo 4ήμερο Τhessaloniki Helexpo Forum, το οποίο αναπλήρωσε πέρυσι την ΔΕΘ που δεν έγινε, θα αναδειχθούν τα μεγάλα ζητήματα που ανέδειξε η πανδημία, ενώ ακόμη φέτος δεν θα υπάρξει ξένη τιμώμενη χώρα, καθώς η Γαλλία ακύρωσε λόγω κορωνοϊού την συμμετοχή της. Η Ελλάδα θα έχει την τιμητική της, με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Η περσινή ματαίωση της Διεθνούς Έκθεσης στοίχισε πολύ στην οικονομία της Θεσσαλονίκης. Φέτος, ο εμπορικός κόσμος ακούει με ανακούφιση την είδηση της διεξαγωγής της.

Τέλος, οι διοργανωτές δεν έχουν καταλήξει αν θα γίνουν φέτος οι δημοφιλείς βραδινές συναυλίες και τονίζουν ότι τα δεδομένα διεξαγωγής της 85ης ΔΕΘ μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.


 ΕΡΤ