Θεοχάρης: Ξεπεράσαμε τους 6 εκατομμύρια τουρίστες. Οι αριθμοί είναι σαν του 2019 - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θεοχάρης: Ξεπεράσαμε τους 6 εκατομμύρια τουρίστες. Οι αριθμοί είναι σαν του 2019


Η χώρα τα πήγε καλά στον τουρισμό φέτος. Το βάρος της προσπάθειας αυτής είναι για όλη την οικονομία της χώρας.
«Ξεπεράσαμε Ιούλιο και τον Αύγουστο απ’ ότι φαίνεται τους 6 εκατομμύρια τουρίστες»

Για την επανεκκίνηση και την άνοδο του τουρισμού φέτος μίλησε στο MEGA ο Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού. Τα φετινά στοιχεία δείχνουν πως ο τουρισμός αρχίζει να φτάνει τα επίπεδα του 2019, παρά το φρένο του κορoνοϊού.

Είναι ένα ελπιδοφόρο νέο, καθώς η τελευταία φορά που σημειώθηκε τέτοιος αριθμός ήταν το 2019.

Τα στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος δείχνουν την άνοδο και την επανεκκίνηση του ελληνικού τουρισμού.

Οι Γάλλοι προτίμησαν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, καθώς ξεπερνούν τους 300.000 τουρίστες. Ακόμη και ο εσωτερικός τουρισμός στη χώρα έδειξε άνοδο.

«Στην αρχή είδαμε κάποιες δυσλειτουργίες στους ελέγχους. Αργότερα δεν είδαμε αυτές τις δυσκολίες, υπήρχε έλεγχος στις μετακινήσεις. Υπάρχουν κάποιες περιοχές που υπάρχει έντονη νυχτερινή διασκέδαση», είπε ο κ. Θεοχάρης.

«Η χώρα μας κέρδισε το στοίχημα του εσωτερικού και εξωτερικού τουρισμού. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλαρώσουμε στην τήρηση των μέτρων. Ο εμβολιασμός είναι η μόνη διέξοδος στην ελευθερία και για εμάς και για το στενό μας περιβάλλον».

«Ζούμε τη χρονιά της τελευταίας στιγμής. Η εικόνα που έχουμε είναι μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και είναι θετική», είπε ο υπουργός Τουρισμού για την παράταση της τουριστικής περιόδου και τόνισε πως βρισκόμαστε σε μία μεταβατική περίοδο.