Αύξηση 300% στη ζήτηση εργαζομένων στον τομέα υψηλής τεχνολογίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αύξηση 300% στη ζήτηση εργαζομένων στον τομέα υψηλής τεχνολογίας


Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2021, προστέθηκαν κατά μέσο όρο 31 νέες θέσεις εργασίας κάθε μέρα στη σελίδα OurCrowd Jobs συγκριτικά με τις 15 κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021, 14 το 4ο τρίμηνο του 2020 και 13 νέες θέσεις κάθε μέρα το τρίτο τρίμηνο του 2020. 

Αυτό αντικατοπτρίζει αύξηση 200% από το προηγούμενο τρίμηνο, μετά σταθερή ανάπτυξη 7% κάθε τρίμηνο από το 2020 ενώ μόνο το 13% των εταιρειών χαρτοφυλακίου σχεδιάζει να προσλάβει λιγότερο προσωπικό από ό, τι πριν ξεκινήσει η πανδημία Covid-19 το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Το OurCrowd είναι μια επενδυτική πλατφόρμα που επενδύει σε startups, εταιρείες αρχικού σταδίου και σε venture funds. H εταιρεία με έδρα την Ιερουσαλήμ, ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2013 με παραρτήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ηνωμένο Βασίλειο, τον Καναδά, την Αυστραλία, την Ισπανία και τη Σιγκαπούρη. 

Χρησιμοποιεί equity crowdfunding και επιτρέπει σε κάθε επενδυτή να επιλέξει τις εταιρείες στις οποίες θα επενδύσει.

Τα βασικά σημεία της έρευνας του OurCrowd δείχνουν την αύξηση κατά 300% στις κενές θέσεις εργασίας. Επιπλέον, το 5% των εταιρειών ανοίγουν ξανά τα γραφεία τους καθώς η υβριδική εργασία εξαπλώνεται στην βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, ενώ σταθερά αυξημένη είναι η ζήτηση για μηχανικούς λογισμικού και ανάπτυξης επιχειρήσεων.

Μηχανικοί λογισμικού, προσωπικό ανάπτυξης επιχειρήσεων με τη μεγαλύτερη ζήτηση

Οι μηχανικοί λογισμικού παραμένουν η πιο απαιτητική κατηγορία, με το 18% των ανοιγμάτων. Το προσωπικό ανάπτυξης επιχειρήσεων ήταν στη δεύτερη θέση με 15%.

Στο Ισραήλ, το 35% του προσωπικού ανάπτυξης επιχειρήσεων κερδίζουν NIS 12-16K/μήνα. Πάνω από το 51% του προσωπικού πωλήσεων και ανάπτυξης επιχειρήσεων μεσαίου επιπέδου κερδίζει περισσότερα από 20.000 NIS/μήνα. Το 74% των ανώτερων στελεχών κερδίζει περισσότερα από 24.000 NIS.

“Το Ravin AI συνεχίζει να αναπτύσσεται, έχοντας προσλάβει 26 άτομα τους τελευταίους 6 μήνες για ανάπτυξη λογισμικού, ανάπτυξη αλγορίθμων, επιτυχία πελατών, UI και ειδικούς προϊόντων, με νέο κέντρο ανάπτυξης στο Ώστιν του Τέξας και νέες συναρπαστικές ευκαιρίες”, λέει ο Dganit Vitner, VP HR, Ravin.