Σε 24ωρη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σε 24ωρη επιφυλακή η Πολιτική Προστασία του δήμου Θέρμης για τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιών



Σε 24ωρη επιφυλακή έχει τεθεί από σήμερα 6 Αυγούστου το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης λόγω της υψηλής επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Στελέχη και εθελοντές του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας περιπολούν διαρκώς σε όλες τις δασικές εκτάσεις του δήμου και παρεμβαίνουν όπου υπάρχει περιστατικό πυρκαγιάς, επικουρώντας το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Στη διάθεσή τους έχουν τρία μικρά πυροσβεστικά οχήματα, χωρητικότητας εξακοσίων λίτρων νερού το καθένα, άλλο ένα πυροσβεστικό όχημα καθώς και τέσσερα μηχανήματα έργου.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, τα επόμενα 24ωρα, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών, αλλά και της ενίσχυσης των ανέμων υπάρχει μεγάλος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών και απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από όλους. 

Για το λόγο αυτό, απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες όπως κατά τις διάφορες δραστηριότητές τους στην ύπαιθρο να αποφεύγουν τη χρήση εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα. Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα πρέπει να αποφεύγεται η ρίψη αναμμένων σπίρτων ή αποτσίγαρων στην ύπαιθρο. 


Το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θέρμης υπενθυμίζει σε όλους τους δημότες πως αν κάποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά σε οποιοδήποτε σημείο, σε όλη την έκταση του δήμου, θα πρέπει να επικοινωνήσει αμέσως με τον γνωστό τριψήφιο αριθμό 199. Επίσης, μπορεί να ενημερώσει, χωρίς καμιά καθυστέρηση τον πλησιέστερο δασικό σταθμό ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή στον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης Ανάγκης της Πολιτικής Προστασίας, το 112.