Σερβία – Ερημίτης που ζει σε σπηλιά τα τελευταία 20 χρόνια, έμαθε για τον κοροναϊό και εμβολιάστηκε - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σερβία – Ερημίτης που ζει σε σπηλιά τα τελευταία 20 χρόνια, έμαθε για τον κοροναϊό και εμβολιάστηκεΠαράδειγμα προς μίμηση αποτελεί ένας ερημίτης στη Σερβία, ο Πάντι Πέτροβιτς, οποίος εδώ και 20 χρόνια έχει φτιάξει το σπίτι του σε μια σπηλιά στα ορεινά της χώρας, μακριά από την κοινωνία.

Ο 70χρονος πλέον Πέτροβιτς, κατοικοί σε σπήλαιο στο βουνό Στάρα Πλάνινα στη νότια Σερβία. Μέχρι πρότινος αγνοούσε τα πάντα για τον κοροναϊό, ωστόσο όταν το έμαθε, αμέσως πήγε να εμβολιαστεί, παροτρύνοντας κι άλλους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του.

Ο Πέτροβιτς έμαθε για την πανδημία και τον κοροναϊό, κατά την επίσκεψή του σε κοντινή πόλη. Μάλιστα, όταν τα εμβόλια κατά του κοροναϊού έφτασαν στην πόλη του, εκείνος έσπευσε να εμβολιαστεί, παρακινώντας και τους συμπατριώτες του να κάνουν το ίδιο.

«Ο ιός δεν γνωρίζει σύνορα. Θα έλθει κι εδώ, στη σπηλιά μου» απαντά στο Γαλλικό Πρακτορείο, για την απόφαση του να κάνει το εμβόλιο, ενώ όπως λέει, δεν καταλαβαίνει τον ντόρο που κάνουν οι αντιεμβολιαστές. «Θέλω να κάνω τρεις δόσεις, απευθύνω έκκληση σε όλους ανεξαιρέτως να πάνε να εμβολιαστούν».

Ο 70χρονος Σέρβος, λάτρης της φύσης, έχει μετατρέψει την σπηλιά σε μόνιμη κατοικία, όπου χρησιμοποιεί μια μπανιέρα για τουαλέτα και άχυρα για να κοιμάται. Πήρε την απόφαση αυτή, γιατί δεν ένιωθε ελεύθερος μέσα στο χάος της πόλης.

«Δεν ήμουν ελεύθερος στην πόλη. Πάντα κάποιος θα μπαίνει στο δρόμο σου, θα μαλώνεις με τη γυναίκα σου, τους γείτονες ή θα τσακώνεσαι με την αστυνομία. Εδώ τουλάχιστον δεν με ενοχλεί κανείς», είπε χαρακτηριστικά.

Ο ερημίτης παίρνει κοινωνικό επίδομα, ενώ τα ζώα ταΐζει με δωρεές. Πριν πάρει τα πράγματα του και φύγει για την σπηλιά, ο Πάντι χάρισε όλα τα χρήματα που είχε βγάλει στον τοπικό δήμο στην Σερβία για την ανέγερση τριών μικρών γεφυρών. 

Μάλιστα υποστηρίζει, πως τα χρήματα είναι καταραμένα. Ο ίδιος τρέφεται με μανιτάρια και ψάρια από τον κολπίσκο της περιοχής, ενώ στις πεζοπορίες που κάνει στη γύρω περιοχή αναζητά φαγητό που έχει περισσέψει στους κάδους απορριμάτων.

Αγαπημένη του ασχολία πέρα από την φύση, είναι η φροντίδα των δεκάδων ζώων που έχει μαζέψει από τους δρόμους και τα μεγαλώνει στο φυσικό του σπίτι. Μεταξύ άλλων έχει γάτες σκύλους, κατσίκες, κότες και ένα αγριογούρουνο.