Αποφάσεις Κοινότητας Βασιλικών σχετικά με τη κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Θέρμης για το έτος 2022. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αποφάσεις Κοινότητας Βασιλικών σχετικά με τη κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου Θέρμης για το έτος 2022.

 


Το Κοινοτικό συμβούλιο Βασιλικών με πρόσκληση και εισήγηση Πρόεδρου συνεδρίασε την 9 Ιουλίου 21 και πήρε την εξής απόφαση.

Με γνώμονα τις άμεσες ιεραρχικά ανάγκες των Βασιλικών με πρωτίστη προτεραιότητα το κοινό αγαθό που είναι το νερό, την ασφάλεια των πολιτών, την βελτίωση ποιότητας ζωής των κατοίκων αλλά και την δημιουργία χώρων πολιτισμού ,αθλητισμού και αναψυχής αποφασίστηκαν τα κάτωθι έργα σε Βασιλικά και Λακκια.


1-Αντικατασταση του απαρχαιωμένου προβληματικου δικτύου ύδρευσης στα Βασιλικά.

2-Μελέτη και κατασκευή Γέφυρας στα παλιά σφαγεία.

3-Κτιριακές υποδομές (Φωφης Πατικα, Ειρηνοδικείο, Τμ.Ασφαλείας).

4-Δημιουργία Κόμβου στη θέση παλιά νεκροταφεία.

5-Δημιουργία Κέντρου Αναψυχής ΚΑΠΗ στη Λακκια.

6-Οδοποιία ασφαλτοστρωσεις σε Βασιλικά και Λακκια όπου είναι αναγκαίο σύμφωνα με την απόφαση 14 Ιουν. Κοινοτικού Συμβουλίου Βασιλικών.

7-Δημιουργία Παιδικής χαράς σε κοινόχρηστο χώρο των Βασιλικών και παρεμβάσεις στη παιδική χαρά της Λακκιας.

8-Δημιουργία Κέντρου Λαογραφίας- Πολιτισμού στα Βασιλικά.

9-Κατασκευή δύο γεφυρών στη περιοχή Μεταμόρφωση και περιοχή Καρακαλο.

10-Διαμόρφωση βοηθητικών χώρων γηπέδου Αετού με χλοοτάπητα.

Ο Πρόεδρος Κοινότητας Βασιλικών παρευρέθηκε στην συνεδρίαση Δημοτικής επιτροπής Διαβούλευσης την 27 Ιουλ 21και παίρνοντας το λόγο έκανε γνωστό σε όλους τους συμμετέχοντες και ειδικά στον Δήμαρχο και τους Αντιδημαρχους του Δήμου Θέρμης, την αναγκαιότητα επίλυσης του προβλήματος των συχνών βλαβών και διακοπών νερού στα Βασιλικά. 

Επίσης υπογράμμισε πως έργα όπως οι κόμβοι και η γέφυρα που τα κουβαλάει ο Δήμος πολλά χρόνια στα τεχνικά προγράμματα δεν έχουν υλοποιηθεί και ο Δήμαρχος Θέρμης συμφώνησε πως είναι και δική του δέσμευση ως διοίκηση απέναντι στους πολίτες της Κοινότητας Βασιλικών.