10 πράγματα που, μάλλον, δεν γνωρίζετε για τον Μπρους Λι - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 πράγματα που, μάλλον, δεν γνωρίζετε για τον Μπρους Λι



Ρωτήστε οποιονδήποτε «ποιος είναι ο καλύτερος ηθοποιός πολεμικών τεχνών;». Υπάρχει μόνο ένα όνομα ως απάντηση και αυτό είναι του Bruce Lee.

Μια δημοσκόπηση του Ranker μάλιστα, τον κατέταξε ως τον μεγαλύτερο πολεμικό καλλιτέχνη στην ιστορία, ενώ ο πνευματικός του διάδοχος ο Jackie Chan, ήρθε στη δεύτερη θέση.

Παρακάτω θα δείτε 10 λιγότερο γνωστές πτυχές της ζωής του ηθοποιού!


1. Η οικογένεια του Bruce του είχε δώσει ένα κοριτσίστικο υποκοριστικό: "Μικρός Φοίνικας"
Το όνομα "Bruce" δεν το χρησιμοποιούσαν και πολύ στην οικογένειά του. Αντ' αυτού επέλεξαν να τον φωνάζουν "Σάι Φον", που σημαίνει "Μικρός Φοίνικας" και είναι κοριτσίστικο υποκοριστικό. Αυτό συνέβαινε επειδή πίστευαν πως τα κακά πνεύματα δεν ήθελαν αγόρια στην οικογένεια γιατί το πρώτο παιδί που έκαναν ήταν αγόρι και πέθανε σε πολύ μικρή ηλικία. Με αυτόν τον τρόπο θεωρούσαν πως μπορούσαν να ξεγελάσουν τους δαίμονες ώστε να χαρίσουν τη ζωή στο Μικρό Φοίνικα!
Το όνομα "Bruce" το είχε δώσει μια νοσοκόμα στο νοσοκομείο του Σαν Φρανσίσκο όπου γεννήθηκε ο Bruce Lee. Η νοσοκόμα φρόντισε να του δώσει αμερικάνικο όνομα προκειμένου να μην υπάρχει καμία αμφιβολία πως o Bruce έχει αμερικανική υπηκοότητα (όπως και είχε γιατί γεννήθηκε επί αμερικανικού εδάφους).

2. Ο Bruce Lee είχε εν μέρει γερμανικό αίμα
Η γιαγιά του Bruce Lee από την μεριά της μητέρας του ήταν μισή Γερμανίδα.

3. Ο Bruce Lee δεν έχασε ποτέ καμία μάχη
Για την ακρίβεια έχασε μια φορά στην ζωή του όταν ήταν 13 ετών. Αυτή η πρώτη του και μοναδική ήττα τον έκανε να αποφασίσει να στραφεί προς τις πολεμικές τέχνες με μέντορα κάποιον δάσκαλο της πολεμικής τέχνης του Γουίν Τσουν, ονόματι Γιπ Μαν.
Όταν συμμαθητές του Bruce Lee έμαθαν πως δεν είχε 100% κινεζικό αίμα, σταμάτησαν να προπονούνται μαζί του και έτσι ο Γιπ Μαν αναγκάστηκε να του κάνει ιδιαίτερα μαθήματα.

4. Ο Bruce Lee ήταν κακός μαθητής
Στα παιδικά του χρόνια τουλάχιστον, δεν τα πήγαινε καλά με τα γράμματα. Μετά το δημοτικό πήγε στο αγγλόφωνο La Salle College του Hong Kong. Ο Bruce Lee όμως ήταν μεγάλος φασαριατζής και τελικά τον απέβαλαν για κακή διαγωγή.
Όταν οι γονείς του τον μετέφεραν σε άλλο σχολείο, συνέχισε να μπλέκει σε καυγάδες και να είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως!

5. Ο Bruce Lee ήταν ένας εξαιρετικός χορευτής και πυγμάχος
Για την ακρίβεια ο Bruce Lee είχε την ίδια πώρωση τόσο με τις πολεμικές τέχνες όσο και με τον χορό!
Στα 18 του χρόνια (1958) κέρδισε το πρώτο βραβείο Τσα – Τσα στο πρωτάθλημα του Hong Kong. Επιπλέον, ως μποξέρ, ο Bruce Lee κέρδισε την ίδια χρονιά, το πρωτάθλημα του μποξ. Με knock out βεβαίως – βεβαίως!

6. Ο Bruce Lee είχε έφεση και στην φιλοσοφία
Είχε γραφτεί στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, όπου και παρακολούθησε μαθήματα με αντικείμενο την Φιλοσοφία και εξειδίκευση στις Φιλοσοφικές Αρχές και την σχέση τους με τις Πολεμικές Τέχνες.
Μετέπειτα παράτησε τις σπουδές για να αφιερωθεί πλήρως στο κομμάτι των πολεμικών τεχνών σε πιο... πρακτικό επίπεδο!

7. Αν ήθελες να προκαλέσεις τον Bruce Lee σε μάχη, έπρεπε να χτυπήσεις το πόδι σου δυνατά στο έδαφος(!)
Αφού έγινε διάσημος, πολλοί προσπάθησαν να τα βάλουν μαζί του για να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι. Η διαδικασία αυτή ήταν σαν ιεροτελεστία: Όποιος ήθελε να τα βάλει με τον Bruce Lee, έπρεπε να σταθεί μπροστά του και να χτυπήσει το πόδι του με δύναμη στο έδαφος και μετά άρχιζε την επίθεση.
Στα γυρίσματα της ταινίας Enter The Dragon, ένας κομπάρσος τόλμησε να προκαλέσει τον Bruce Lee σε μάχη και μολονότι ο κομπάρσος είχε τσαγανό, ο Bruce Lee τον κατέβασε αρκετά εύκολα. Έπειτα, αντί να τον απολύσει, του έκανε μαθήματα για να βελτιωθεί!

8. Ο Bruce Lee ήταν πολύ δυνατός και πολύ γρήγορος
Το 1964 τον κάλεσαν σε ένα πρωτάθλημα καράτε στην Καλιφόρνια. Εκεί εκτέλεσε την διάσημη Γροθιά της μίας Ίντσας.
Επιπλέον, εκείνη την εποχή, όταν γυρνούσαν ταινίες Kung Fu έπρεπε να τις τρέχουν σε ελαφρύ fast forward ώστε οι σκηνές μάχης να φαίνονται γρήγορες. Με τον Bruce Lee υπήρχε το ανάποδο πρόβλημα: Ήταν τόσο γρήγορος που το κανονικό φιλμ των 24 καρέ/δευτερόλεπτο δεν μπορούσε να πιάσει τις κινήσεις του και έτσι αναγκάστηκαν να χρησιμοποιούν φιλμ των 32 καρέ και μετά να τρέχουν τις σκηνές πιο αργά ώστε να μπορούν όλοι να βλέπουν τις κινήσεις του!

9. Σε μια επίδειξη πολεμικών τεχνών στην Καλιφόρνια, το ταλέντο και το μοναδικό στυλ του έγινε αντιληπτό από έναν διάσημο κομμωτή του Χόλιγουντ, ο οποίος μίλησε για τον Lee σε έναν παραγωγό ταινιών. Τελικά, υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για την τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας στη σειρά «The Green Hornet».

10. Στις 10 Μαΐου του 1973, ο Lee κατέρρευσε κατά τα γυρίσματα της ταινίας «Ο κίτρινος πράκτωρ του Χονγκ Κονγκ», της Γκόλντεν Χάρβεστ στο Χονγκ Κονγκ. 
Υποφέροντας από πονοκεφάλους και σπασμούς, οδηγήθηκε αμέσως στο Βαπτιστικό Νοσοκομείο του Χονγκ Κονγκ, όπου εκεί οι γιατροί διέγνωσαν εγκεφαλικό οίδημα. Του χορήγησαν μαννιτόλη έτσι ώστε να αποφευχθεί το πρήξιμο. 
Τελικά ο πονοκέφαλος και το εγκεφαλικό οίδημα, από την πρώτη του κατάρρευση, τον οδήγησε σε μια επανάληψη της πρώτης με αποτέλεσμα τον θάνατό του. Υπάρχουν διιστάμενες απόψεις για την αιτία θανάτου του.