Take away: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Take away: Διευκρινίσεις για τα νέα μέτρα - Τι θα ισχύει



Η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού ελέγχου ή πιστοποιητικό νόσησης.
Ερωτήματα εγείρονται για τα μέτρα που θα ισχύουν όσον αφορά στα take away και κυρίως διευκρινίσεις ζητούνται για το τι θα συμβαίνει εάν κάποιος που επιχειρεί να μπει στο κέντρο δεν διαθέτει το απαραίτητο πιστοποιητικό.

Στο πλαίσιο αποσαφήνισης αποριών που έχουν προκύψει, διευκρινίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης πως όσον αφορά στους εξωτερικούς χώρους και το take away, ισχύει ό, τι ίσχυε έως σήμερα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποστάσεων να παραμένουν σε εφαρμογή.

Όποιος πολίτης το επιθυμεί, έχει τη δυνατότητα να αγοράσει τον καφέ του και να τον πιεί καθήμενος σε σκαμπό, εξωτερικού χώρου αλλά όχι όρθιος.

Την ίδια ώρα, η είσοδος σε κλειστούς χώρους γίνεται πλέον μόνο με πιστοποιητικό εμβολιασμού, αποτελέσματα rapid ή μοριακού ελέγχου ή πιστοποιητικό νόσησης.

Σε κάθε περίπτωση, όταν κάποιος δεν έχει έγγραφο ταυτοπροσωπείας (διαβατήριο ή ταυτότητα) δεν μπορεί να μπει.

Αναγκαίο κρίνεται το έγγραφο.

Την ίδια ώρα, ο επιχειρηματίας ή υπάλληλος της επιχείρησης έχει νομικώς κατοχυρωμένο δικαίωμα να κάνει έλεγχο ταυτοπροσωπίας στους πελάτες που θέλουν να εισέλθουν.

Ισχύουν, δε, κανονικά οι περιορισμοί στα τραπέζια και η τήρηση αποστάσεων σε θέατρα με τις νέες πληρότητες.

Τέλος δεν χρειάζονται έγγραφα ταυτοπροσωπείας για παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς αρκεί η βεβαίωση του κηδεμόνα.