Οι Έλληνες πάροχοι καλούνται να μπλοκάρουν και πάλι πολλά «πειρατικά» sites και sites υποτίτλων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι Έλληνες πάροχοι καλούνται να μπλοκάρουν και πάλι πολλά «πειρατικά» sites και sites υποτίτλων


Φαίνεται πως οι εταιρείες που παρέχουν υπηρεσίες τηλεπικοινωνιών και πρόσβασης στο διαδίκτυο δέχτηκαν νέο εντολή να μπλοκάρουν περαιτέρω sites που διακινούν πειρατικό περιεχόμενο, αλλά και υπότιτλους για σειρές και ταινίες.

Όπως αναφέρει σε νεότερο άρθρο του το TorrentFreak, η ΕΔΠΠΙ (Επιτροπή για τη Διαδικτυακή Προσβολή Πνευματικής Ιδιοκτησίας) ζήτησε από τους providers να αποκλείσουν την πρόσβασης των πελατών τους σε δεκάδες ιστότοπους που προσφέρουν πρόσβαση σε ταινίες και σειρές, αλλά και σε κάποιους που έχουν μια μεγάλη λίστα από ελληνικούς υπότιτλους.



Παρόμοια ενέργεια είχε γίνει με μεγάλη έκταση το 2018 και στο νέο κύμα περιλαμβάνονται 47 sites, μέσα στα οποία είναι και μερικά proxies ή αντίγραφα δημοφιλών ιστοσελίδων όπως το RARBG, καθώς και κάποια που προσφέρουν υλικό σε μορφή streaming, όπως το Flixtor, το Filmix και το Watchservices.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το γεγονός ότι στο στόχαστρο των αρχών έχουν μπει και ιστοσελίδες που προσφέρουν υπότιτλους, όπως το OpenSubtitles.

Όπως φαίνεται, η ΕΔΠΠΙ ενημέρωσε τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων αυτών πως έχουν δύο τρόπους αντίδρασης, είτε να πάρουν σχετική άδεια λειτουργίας είτε να απαντήσουν με επίσημο τρόπο στις κατηγορίες μέσα σε δέκα ημέρες. 

Η πλήρης νέα λίστα με τα sites που θα ξεκινήσουν να μπλοκάρονται περιλαμβάνει αναλυτικά τα: 
123moviesfree.net, europixhd.one, europixhd.biz, fevgatotv-tainies.com, filmix.ac, filmix.co, filmix.me, flixtor.to, flixtor.is, flixtor.it, flixtor.nu, flixtor.one, flixtor.se, flixtor.vc, fmovies.to, gamato-movies.com, gamato-movies.gr, greek.to, greekin.info, greek-team.cc, hellasddl.eu, kickasstorrents.to , kat.am, katcr.to, kickasstorrent.cr, kickasstorrents.cr, moviez.space, onlinemovie.one, onlinemovie.gr, opensubtitles.org, promovies.pro, rarbgto.org, proxyrarbg.or, rarbgget.org, rarbgmirror.com, rarbgmirror.org, rarbgproxy.org, teniesonline.gr, tenies-online.gr, torrent4you.me, torrentgalaxy.to, torrentgalaxy.mx, torrentgalaxy.su, voody.online, watchserieshd.tv, watchserieshd.io και zooqle.com.