Γιατί όλοι θέλουν να δουλέψουν στην Google - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί όλοι θέλουν να δουλέψουν στην Google



Τι είναι αυτό (και δεν μιλάμε για τα λεφτά) που κάνει τους εργαζόμενους να μην θέλουν να επιστρέψουν σπίτι τους!


Ο τεχνολογικός γίγαντας που ακούει στο όνομα Google βρίσκεται διαρκώς στο επίκεντρο και αποτελεί πόλο έλξης για τα ταλέντα αλλά και για χιλιάδες ακόμη ανθρώπους που ψάχνουν δουλειά.

Με λίγα λόγια όλοι θέλουν να δουλέψουν στη Google και οι λόγοι είναι πολλοί…

Άλλωστε το αμερικανικό περιοδικό Fortune που δημοσιεύει κάθε χρόνο τον κατάλογο με τις 100 καλύτερες αμερικανικές εταιρείες φροντίζει να έχει στην κορυφή την Google.

Μάλιστα ορισμένοι εργαζόμενοι της δηλώνουν ότι ενδεχομένως σε λίγο καιρό να μην θέλουν να γυρνούν τα βράδια στο σπίτι!

Η Google αποτελεί την καλύτερη υπόθεση εργασίας αναφορικά με ένα ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον. Η εταιρεία έχει κάνει εκατομμύρια άτομα απ’ όλο τον κόσμο να θέλουν να δουλέψουν εκεί.



Φέτος ο κολοσσός αναδείχτηκε για έκτη φορά στην κορυφή της λίστας με την εταιρεία που θέλουν όλοι να εργαστούν και παρέχει στους περίπου 45.000 εργαζομένους του προνόμια όπως δωρεάν γκουρμέ φαγητό όλη μέρα για όλα τα γεύματα της ημέρας, δωρεάν γυμναστήρια, δωρεάν μασάζ, γενναιόδωρη άδεια μητρότητας, μπόνους και σειρά ακόμη παροχών.

Άλλωστε εκτός των 100.000 ωρών δωρεάν μασάζ, γηπέδων μπάσκετ και άλλων αθλημάτων, η Google παρέχει δεκαετή οικονομική κάλυψη για τα μέλη της οικογένειας εάν αποβιώσει ένας εργαζόμενος.

Έτσι δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς γιατί όλοι θέλουν να πάνε στον γίγαντα… Εκτός από το γεγονός ότι θα είναι στην καρδιά των εξελίξεων, στην καρδιά της εταιρείας που μπορεί και αλλάζει το ίντερνετ και πρωτοστατεί, θα έχει έναν καλό μισθό, μπόνους και παροχές που αλλού δεν υπάρχουν.



Γιατί ορισμένες εταιρείες εξακολουθούν να προσελκύουν τα καλύτερα ταλέντα παγκοσμίως; Η απάντηση είναι απλή. «Ξέρουν πώς να φτιάξουν δυνατές σχέσεις μεταξύ… των εργαζομένων τους», εξηγεί ο Τζοφ Κόλβιν του περιοδικού Fortune.

Τα προνόμια που δίνει κάθε εταιρεία στους εργαζομένους αποκαλύπτουν και τον ίδιο τον χαρακτήρα της. Ενας πρώην εργαζόμενος της Google εξηγεί τι προσέφερε σε αυτόν η ύπαρξη δωρεάν μπουφέ στα γραφεία της εταιρείας: «Με βοηθάει να οικοδομώ σχέσεις με τους συναδέλφους μου».

«Εάν οι συνθήκες ήταν λίγο καλύτερες δεν θα γύριζα σπίτι τα βράδια», δηλώνει δεύτερος εργαζόμενος της Goοgle.

Ετσι λοιπόν η Google προσφέρει δωρεάν φαγητό από διάφορες κουζίνες όλου του κόσμου στους υπαλλήλους της γιατί θέλει να γνωρίζονται καλύτερα και τελικά να δένονται μεταξύ τους.

Ο ίδιος εργαζόμενος συνεχίζει λέγοντας ότι στην Google «περιτριγυριζόμαστε από έξυπνους ανθρώπους, ανθρώπους με ενθουσιασμό που φτιάχνουν το καλύτερο περιβάλλον για μάθηση που έχω συναντήσει στη ζωή μου».

«Αυτό ακριβώς είναι το μυστικό κάθε εταιρείας που προσφέρει τον ιδανικό χώρο εργασίας. Βασίζεται στις προσωπικές σχέσεις, όχι στην παροχή προνομίων. Προκαλεί απορία το γεγονός ότι πολλοί εργοδότες εξακολουθούν να μην το καταλαβαίνουν», γράφει ο Κόλβιν.

Το μυστικό των εταιρειών που βρίσκονται στην κορυφή είναι ότι εκτός από το ότι δίνουν στόχο και παροχές στους εργαζόμενους, τους δείχνουν πολλές φορές απεριόριστη εμπιστοσύνη, γνωρίζοντας ότι τελικά θα έχουν αναπτύξει τέτοια σχέση με τους συναδέλφους τους, που δεν θα εκμεταλλευτούν τα προνόμια τους!



Φυσικά μετράνε τα cool γραφεία

Σήμερα η Google απασχολεί υπαλλήλους σε γραφεία σε όλο τον κόσμο. Δεν υπάρχει φοιτητής διοίκησης επιχειρήσεων, επιστήμης των υπολογιστών, προγραμματισμού, που να μην θέλει να εργαστεί στην εταιρεία που αλλάζει τον κόσμο.

Οι αμοιβές της εταιρείας δεν είναι γνωστές επισήμως, όμως στο Glassdoor ένα site αναζήτησης εργασίας όπου, επιπλέον, οι εργαζόμενοι αξιολογούν ανώνυμα τις εταιρείες καταθέτοντας στοιχεία για αμοιβές, εργασιακό περιβάλλον, συνθήκες και οτιδήποτε άλλο δίνει μια σαφή εικόνα

Η λίστα αναφέρει τις συνολικές ετήσιες μικτές αποδοχές σε δολάρια και ξεκινάει από 159.000 δολάρια το χρόνο.



Μεταφορά εργαζομένων και με καταμαράν!

Πρόσφατα υπήρξε κριτική ότι η Google δεν πληρώνει ενοίκιο για τις στάσεις των δημόσιων συγκοινωνιών της πόλης για να μεταφέρει με τα πούλμαν της τους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις της.

Τι έκανε η εταιρεία;. Στράφηκε σε πιο…εναλλακτικά μέσα μετακίνησης. Πλέον αρκετοί από τους εργαζόμενους της Google στο San Francisco, θα μεταφέρονται στο γραφείο μέσω θαλάσσης, με καταμαράν, που μισθώνει ο ιντερνετικός γίγαντας. Το καταμαράν της Google είναι χωρητικότητας 149 επιβατών και κάνει δύο ημερήσια δρομολόγια, ενώ όπως αναφέρουν οι αρχές του λιμανιού, η Google πληρώνει κανονικά τα τέλη ελλιμενισμού.



Τι τρώνε όσοι δουλεύουν στη Google

Στο Campus της Google υπάρχουν 36 εστιατόρια και καφέ που σιτίζουν καθημερινά τους υπαλλήλους δωρεάν.

Αρκετά από τα εστιατόρια ειδικεύονται σε μια συγκεκριμένη κουζίνα του κόσμου. Όσοι θέλουν σούσι, για παράδειγμα, μπορούν να γευματίσουν το ασιατικό εστιατόριο, ενώ υπάρχει και το καλιφορνέζικο εστιατόριο.

Κάθε μήνα οι εργαζόμενοι καλούνται να δώσουν στους υπεύθυνους αναφορά σχετικά με το τι τους αρέσει, τι όχι, αλλά και ποιες είναι οι δικές τους προτάσεις.