Το Facebook θα φτιάξει τη δική του πόλη – 1.729 διαμερίσματα, πάρκα, εστιατόρια και ξενοδοχείο 193 δωματίων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το Facebook θα φτιάξει τη δική του πόλη – 1.729 διαμερίσματα, πάρκα, εστιατόρια και ξενοδοχείο 193 δωματίων


Το Facebook ετοιμάζει την δική του πόλη, ακριβώς δίπλα στα κεντρικά γραφεία της Σίλικον Βάλλεϋ. Όσοι υπάλληλοι επιλέξουν να ζήσουν εκεί, δεν θα χρειαστεί να εγκαταλείψουν ποτέ τα όρια της αυτοκρατορίας του γίγαντα των social media. 

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης μετρά 2.9 δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως και σχεδιάζει να κατασκευάσει μια πραγματική κοινότητα, που θα ονομάζεται Willow Park σε μια έκταση 238.764 τ.μ., στο Menlo Park της Καλιφόρνια. Πίσω από τα προτεινόμενα σχέδια για τη νέα πόλη βρίσκονται το Facebook με τη Signature Development Group. 

Τα πιο πρόσφατα σχέδια, τα οποία ανανεώθηκαν τον Μάιο, δείχνουν ότι η πόλη θα κατασκευαστεί εκεί που βρίσκεται ένα συγκρότημα βιομηχανικής χρήσης και αποθηκών. Άλλωστε πολλά από τα υπάρχοντα κτίρια στο συγκεκριμένο μέρος ανήκουν ήδη στο Facebook. 

Η νέα πόλη θα διαθέτει 1.729 διαμερίσματα, τα οποία δεν προορίζονται αποκλειστικά για υπαλλήλους του Facebook, ενώ θα υπάρχει επίσης σούπερ μάρκετ, φαρμακείο, καφετέριες, εστιατόρια και ένα ξενοδοχείο 193 δωματίων. Εκτός από την κεντρική πλατεία, θα υπάρχει ένα δημόσιο πάρκο, ένα υπερυψωμένο πάρκο παρόμοιο με το High Line της Νέας Υόρκης και διάφοροι δημόσιοι ανοιχτοί χώροι. Πηγή: Facebook/Signature Development Group Εκτός από σπίτια και χώρους στέγασης, το Facebook σχεδιάζει επίσης να διαθέσει 116.000 τ.μ. νέων γραφείων και αιθουσών συνεδριάσεων για την εταιρεία, όπου θα έχουν πρόσβαση μόνον οι εργαζόμενοι. 

Οι νέοι αυτοί χώροι γραφείων θα επιτρέψουν στο Facebook να επεκταθεί και να απασχολεί περίπου 3.400 νέους υπαλλήλους. Τα σχέδια δείχνουν αποκαλύπτουν κυρίως έναν μοντέρνο σχεδιασμό για την πόλη, η οποία θα διαθέτει ένα μεγάλο κτίριο με γυάλινο θόλο ειδικά για τους υπαλλήλους του Facebook. 

Η εταιρεία υπέβαλε πρώτη φορά αίτηση για την πόλη το 2017, για την ανάπτυξη του πρώην ProLogis Menlo Science & Technology Park, ενώ με τους προγραμματιστές πέρασαν τουλάχιστον δύο χρόνια λαμβάνοντας δημόσια σχόλια για τα σχέδια του Willow Park. 

Οι ντόπιοι ανησυχούσαν κυρίως πως η νέα πόλη θα επιδεινώσει το ήδη επιβαρυμένο κυκλοφοριακό στην περιοχή, αυξάνοντας περαιτέρω την υψηλή αναλογία θέσεων εργασίας προς στέγαση.

Το Facebook ανανέωσε πέρυσι τα σχέδιά του, λαμβάνοντας υπόψη τις ανησυχίες και αποφάσισε να μειώσει τον αριθμό εργαζομένων κατά 30%, ενώ πρόσθεσε πάνω από 220 σπίτια. Επιπλέον συμφώνησε να δώσει προτεραιότητα στην κατασκευή του σούπερ μάρκετ και άλλων κοινοτικών ανέσεων, στις οποίες μπορούν να έχουν πρόσβαση και μη εργαζόμενοι στο Facebook.

Δεν υπάρχουν σχόλια