Στο Ντουμπάι δημιούργησαν μέσω drones τεχνητή βροχή για να καταπολεμήσουν τον καύσωνα (φωτο & βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στο Ντουμπάι δημιούργησαν μέσω drones τεχνητή βροχή για να καταπολεμήσουν τον καύσωνα (φωτο & βίντεο)



Με τη βοήθεια drones στο Ντουμπάι δημιουργούν τεχνητή βροχή για να καταπολεμήσουν την υψηλή θερμότητα που έφτασε τους 50 βαθμούς κελσίου.
Όσο υποφέρουμε εμείς εδώ από τον καύσωνα, φανταστείτε στο Ντουμπάι σε τι κατάσταση έχουν φτάσει. Η θερμοκρασία έφτασε τους 50 βαθμούς κελσίου και μετά τα κλιματιστικά εξωτερικών χώρων αποφάσισαν να προβούν σε πιο δραστικά μέσα.



Δημιούργησαν λοιπόν, με τη βοήθεια drones τεχνητή βροχή, για να καταπολεμήσουν τα θερμά κύματα που κατακλύζουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Με τη βοήθεια της τεχνολογίας λοιπόν και το σπορά νέφους» (σε ελεύθερη μετάφραση) όπως το ονόμασαν, επηρεάζουν τα σύννεφα, θέλοντας να τα κάνουν πιο αποτελεσματικά ώστε να ρίξει περισσότερη βροχή. Έχετε στο μυαλό σας, ότι όταν βρέχει στο Κατάρ, πέφτουν μόλις 4 εκατοστά βροχής.



Πως λειτουργεί όλο αυτό πρακτικά; Τα drones δημιουργούν ηλεκτρικά φορτία στα σύννεφα, προκαλώντας τη συγκέντρωση νεφώσεων και την πρόκληση περισσότερων βροχοπτώσεων.


«Η παγκόσμια έλλειψη νερού επιδεινώνεται σε πολλά μέρη του κόσμου, οπότε η ζήτηση για γλυκό νερό αυξάνεται», δήλωσε η Λίντα Ζου, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας Khalifa των ΗΑΕ για να προσθέσει: «Η σπορά νέφους θα μπορούσε να είναι μια από τις μεθόδους που μπορούν να συμβάλουν στην ανακούφιση του προβλήματος του νερού»