Cupcakes σε χωνάκια παγωτού - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Cupcakes σε χωνάκια παγωτού






Υλικά

Για τα cupcakes

¼ φλ. κακάο

½ φλ. ζεστό νερό

1 κουταλιά πραλίνα φουντουκιού

2 κουταλιές γάλα κρύο

125γρ. βούτυρο ανάλατο

¾ φλ. ζάχαρη κρυσταλλική

2 αβγά

1 κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας ή 1 φακελάκι ζάχαρη βανίλιας

1 φλ. αλεύρι Φαρίνα

¼ κουταλάκι μπέκιν πάουντερ

¼ κουταλάκι μαγειρική σόδα

¼ κουταλάκι αλάτι

24 χωνάκια παγωτού*

Για τη σοκολατένια επικάλυψη

450γρ. μαύρη σοκολάτα, λιωμένη

½ φλ. ζάχαρη άχνη

375γρ. βούτυρο ανάλατο

Μέθοδος

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175°C στον αέρα. Παίρνετε ένα βαθύ ταψί για κέικ με τρύπα στη μέση. Το κλείνετε από πάνω καλά με ένα χοντρό και τεντωμένο κομμάτι ασημόχαρτο. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνετε στο ασημόχαρτο 6 κοψίματα σε σχήμα σταυρού, σε ίσες περίπου αποστάσεις. «Σφηνώνετε» στο κάθε κόψιμο ένα χωνάκι παγωτού.

Ετοιμάζετε τα cupcakes: Σε ένα μπολ βάζετε το κακάο με το ζεστό νερό και την πραλίνα φουντουκιού. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί το κακάο. Προσθέτετε το κρύο γάλα και ανακατεύετε.

Κτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτετε τα αβγά ένα ένα, κτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη. Προσθέτετε τη βανίλια. Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ, σόδα και αλάτι. Βάζετε το 1/3 από το αλεύρι και το μίγμα του κακάο. Κτυπάτε να αναμιχθούν. Προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και κτυπάτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το αλεύρι να αναμιχθεί.

Γεμίζετε τα πρώτα 6 χωνάκια παγωτού με το μίγμα αλλά όχι μέχρι πάνω. Σταματάτε περίπου 2-2 ½ εκατοστά κάτω από το χείλος. Ψήνετε για 18-20 λεπτά. Αφήνετε τα χωνάκια να κρυώσουν σε σχάρα. Θα είναι μαλακά μόλις τα βγάλετε από το φούρνο αλλά θα γίνουν τραγανά ενώ κρυώνουν.

Συνεχίζετε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα χωνάκια. Όταν κρυώσουν τα γαρνίρετε με το φρόστινγκ.

Φτιάχνετε το φρόστινγκ: Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Την αφήνετε να κρυώσει αλλά να είναι ακόμη ρευστή.

Κτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτετε την κρύα σοκολάτα και κτυπάτε πάλι να αναμιχθεί καλά η σοκολάτα. Βεβαιωθείτε ότι είναι κρύα αλλιώς θα λιώσει το βούτυρο. Με ένα κορνέ βάζετε το φρόστινγκ στα χωνάκια. Πασπαλίζετε αν θέλετε με χρωματιστή τρούφα.

* Αν όλη η διαδικασία με τα χωνάκια σας αγχώνει, τότε φτιάξτε αυτή τη συνταγή σε χάρτινες θήκες για cupcakes. Θα τα ψήσετε 20 λεπτά στους 175°C στον αέρα. Όταν κρυώσουν εντελώς θα τους βάλετε το θεϊκό φρόστινγκ και θα τα διακοσμήσετε όπως θέλετε.

Χρυσές Συνταγές