Το μοναδικό χρωματιστό παραθαλάσσιο χωριό της Ελλάδας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το μοναδικό χρωματιστό παραθαλάσσιο χωριό της Ελλάδας



Υπάρχουν διάφορα μέρη της Ελλάδας που είναι πολύ χαρακτηριστικά και μένουν στο μυαλό σου χαραγμένα ακόμη κι αν τα δεις μόνο μια φορά. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με τα Μανδράκια της Ελλάδας που έχουν ξεχωριστή ομορφιά και ιστορία.

Και αξίζει να γνωρίσεις και τα δύο από κοντά. Είναι τα πολύχρωμα Μανδράκια της Μήλου. Μπορούμε να πούμε ότι αποτελούν ένα ιδιαίτερο αξιοθέατο του νησιού και όχι άδικα μιας και δε συναντάς κάτι τέτοιο συχνά στην Ελλάδα, ούτε καν στις Κυκλάδες. 

Τα πολύχρωμα Μανδράκια της Μήλου είναι στην πραγματικότητα ένα παραθαλάσσιο χωριό το οποίο εδώ και χρόνια κάνοντας το σημείο να μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής. Βέβαια, ολόκληρο το νησί της Μήλου έχει τέτοιες όμορφες γωνιές. Πώς να ξεχάσει κανείς την σπηλιά με την… τρύπια οροφή που κοιτάζει τον ουρανό η οποία είναι και αυτή στη Μήλο.



Τα πολύχρωμα Μανδράκια της Μήλου και η ιστορία τους

Τα Μανδράκια της Μήλου βρίσκονται στην βόρεια πλευρά του νησιού σε μια τοποθεσία από την οποία το μάτι σου χάνεται στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Εκεί που θες να σταματήσει ο χρόνος και εσύ να μείνεις και να αγναντεύεις. Τι το ιδιαίτερο όμως έχουν και ξεχωρίζουν; Εκεί βρίσκονται τα περίφημα Σύρματα. Είναι τα σπιτάκια που χρησιμοποιούσαν παλιά οι ψαράδες του νησιού για να βάζουν τις βάρκες τους αλλά και ό, τι άλλο χρειάζονταν για την δουλειά τους καθημερινά. Αυτά, λοιπόν, τα Σύρματα είχαν διάφορα χρώματα για να ξεχωρίζουν από μακριά αλλά και για αισθητικούς λόγους.


Αυτό είναι, λοιπόν, που δημιουργεί ένα μοναδικό και όμορφο σκηνικό στα Μανδράκια της Μήλου. Το χωριό είναι ιδανικό αν θες να μείνεις εκεί έχοντάς το σαν ορμητήριο για να εξερευνήσεις το νησί κάνοντας τις διακοπές σου.


Διακοπές στη Μήλο, το ηφαιστειογενές νησί του Αιγαίου

Οι διακοπές στη Μήλο είναι σίγουρα ξεχωριστές. Γιατί από μόνο του το νησί έχει δεκάδες ομορφιές και σημεία που θα σου μείνουν αξέχαστα. Είναι οι παραλίες που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό. Αλλά είναι και τα θειωρυχία με την άγνωστη ιστορία τους. Και σίγουρα, αν βρεθείς στο νησί, σου προτείνουμε να γνωρίσεις από κοντά την Πάχαινα, τον ελληνικό οικισμό που μοιάζει χτισμένος μέσα στα βράχια. Όπου κι αν επιλέξεις να μείνεις, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις καλά και θα γυρίσεις γεμάτος εικόνες όχι μόνο από τα Μανδράκια της Μήλου αλλά και τις άλλες εντυπωσιακές γωνιές της.


Newsbeast