Σκύλοι και θάλασσα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκύλοι και θάλασσα: Όλα όσα πρέπει να ξέρεις




Τώρα που έχει μπει το καλοκαίρι οι περισσότεροι ονειρευόμαστε παραλίες και μπάνια στις θάλασσες και πολλοί από εμάς θέλουμε να έχουμε συντροφιά και τον τετράποδο φίλο μας.
Τι λέει όμως η νομοθεσία για την παρουσία του σκύλου μας στην παραλία και το μπάνιο του στη θάλασσα και τι υπαγορεύει η λογική όσον αφορά το καλό του σκύλου;

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά:

Ο σκύλος μας, λόγω σκελετικής κατασκευής, δεν μπορεί να κάνει την ανάγκη του στη θάλασσα (αντίθετα με τους ανθρώπους…..)

Θα πρέπει να τον παίρνουμε για μικρές βόλτες πιο μακριά από την παραλία ώστε να κάνει την ανάγκη του, ειδικά αν σκοπεύουμε να μείνουμε ώρα.

Οι σκύλοι ζεσταίνονται το καλοκαίρι και ειδικά στις πολύ υψηλές θερμοκρασίες της χώρας μας. Αν σκοπεύουμε να πάρουμε τον σκύλο μας στην παραλία θα ήταν καλό να επιλέξουμε να πάμε είτε νωρίς το πρωί είτε αργά το απόγευμα και πάντα θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ένα σκιερό σημείο και να του έχουμε πρόσβαση σε πολύ και καθαρό νερό. Ποτέ δεν αφήνουμε το σκυλί εκτεθειμένο στον ήλιο!

Πολλά σκυλιά τρελαίνονται για το παιχνίδι στην παραλία αλλά και για το μπάνιο στη θάλασσα. Θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας ότι με την επιστροφή στο σπίτι, όπως και εμείς, έτσι και ο σκύλος μας θα πρέπει να μη μείνει με το θαλασσινό νερό γιατί μπορεί να του προκαλέσει ενόχληση στο δέρμα. 
Καλό θα ήταν να τον ξεβγάλουμε καλά με καθαρό νερό και αν έχει και ευαίσθητο τρίχωμα και δέρμα ίσως χρειαστεί να του κάνουμε και κανονικό μπάνιο. 
Προσέχετε τη συχνότητα που κάνετε μπάνιο όμως τον σκύλο σας και ειδικά αν έχει ευαισθησίες – συμβουλευτείτε για το θέμα τον κτηνίατρό σας!

Ο σκύλος μας πρέπει να έχει λάβει έστω τη βασική εκπαίδευση, να είναι ήρεμος και κοινωνικοποιημένος ώστε να μην προκαλεί προβλήματα, να μην αναστατώνοεται με την παρουσία άλλων σκύλων και να μην αγριεύει ή φοβάται τους ανθρώπους.

Εάν αποφασίσετε να βάλετε τον σκύλο σας στο νερό, ακολουθώντας πάντα την ισχύουσα νομοθεσία (δείτε παρακάτω), θα πρέπει μετά να φροντίσετε να τον απομακρύνετε έγκαιρα από άλλους λουόμενους καθώς τα σκυλιά έχουν την τάση μετά να τινάζονται.