Γερμανική υποχώρηση: Ταξίδια χωρίς καραντίνα υπόσχεται η Μέρκελ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γερμανική υποχώρηση: Ταξίδια χωρίς καραντίνα υπόσχεται η Μέρκελ


Η γερμανίδα καγκελάριος επισήμανε ότι στο ορατό μέλλον θα αρθούν οι περιορισμοί για τους βρετανούς πολίτες, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, που σχεδόν απαγόρευαν την είσοδό τους στη χώρα της

Η Ανγκελα Μέρκελ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της εισόδου στην Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς καραντίνα για τους εμβολιασμένους Βρετανούς, ωστόσο εξέφρασε την ανησυχία της για την χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών κατά τη διάρκεια των αγώνων για το Euro 2020. 

Έπειτα από την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα, η Γερμανία έχει σχεδόν απαγορεύσει την είσοδο στους Βρετανούς, επιβάλλοντας πολυήμερη καραντίνα ακόμα και στους λίγους επισκέπτες που εξαιρούνται από τους περιορισμούς. Παράλληλα, έχει πιέσει και άλλες χώρες της ΕΕ να λάβουν παρόμοια μέτρα.

 Ωστόσο η μετάλλαξη, που είχε εντοπιστεί αρχικά στη Βρετανία, έχει αρχίσει να διαδίδεται σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και μάλιστα με ταχείς ρυθμούς. 

Σε δηλώσεις της την Παρασκευή κατά την αποχαιρετιστήρια επίσκεψή της στη Βρετανία, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον, η γερμανίδα καγκελάριος είπε: «Υιοθετήσαμε συγκεκριμένα μέτρα προστασίας καθώς δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για τη μετάλλαξη Δέλτα. Ανανεώνουμε συνεχώς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς και νομίζουμε ότι στο ορατό μέλλον αυτοί που έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό θα είναι και πάλι σε θέση να ταξιδεύουν χωρίς να χρειάζονται καραντίνα». 

Τα σχόλια της γερμανίδας καγκελαρίου, όπως σημειώνουν οι Times του Λονδίνου, ενίσχυσαν τον Τζόνσον ο οποίος ζητούσε να αλλάξει η Γερμανία τους κανόνες της για την καραντίνα με την ελπίδα ότι θα πείσει και άλλες χώρες της ΕΕ να ακολουθήσουν το παράδειγμα του Βερολίνου. 

Πάντως η γερμανίδα καγκελάριος κατέθεσε τον προβληματισμό της γιατί η βρετανική κυβέρνηση αποφάσισε να αυξήσει τον αριθμό των θεατών που θα παρίστανται στο Γουέμπλεϊ, όπου θα διεξαχθούν οι ημιτελικοί και ο τελικός του Euro 2020. 

Έφερε μάλιστα το παράδειγμα της χώρας της η οποία αποφάσισε να επιτρέψει την είσοδο λιγότερων ανθρώπων στο στάδιο του Μονάχου όπου διεξήχθη χθες o προημιτελικός Ιταλίας-Βελγίου. Η απάντηση του Τζόνσον είναι ότι έχει ληφθεί από τη Βρετανία μέριμνα για όλα τα υγειονομικά μέτρα. 

Εν τω μεταξύ, η ΕΕ και η Βρετανία εργάζονται για την τεχνική συμβατότητα ανάμεσα στο ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού και την αντίστοιχη εφαρμογή του βρετανικού ΕΣΥ. Οι διαδικασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στον Ιούλιο. Το βρετανικό πιστοποιητικό ήδη γίνεται δεκτό σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα. 


Protagon.gr