Μικρά αλλά θαυματουργά μυστικά για λευκά και υγιή δόντια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μικρά αλλά θαυματουργά μυστικά για λευκά και υγιή δόντια



Ένα όμορφο χαμόγελο, μπορεί να κατακτήσει τους πάντες. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι αρκετοί έρωτες ξεκινούν από ένα χαμόγελο!

Είτε θέλετε να βρείτε τον έρωτα, είτε γιατί θέλετε να έχετε λευκά και υγιή δόντια (που πρέπει να είναι το ζητούμενο για όλους), υπάρχουν μικρά, απλά και ανέξοδα μυστικά, για να αποκτήσετε ένα υπέροχο χαμόγελο. 

Δείτε, παρακάτω, ποια είναι αυτά.

👉 Ακολουθήστε τη «δίαιτα των λευκών δοντιών». Αποφύγετε, δηλαδή τροφές ή ποτά που λεκιάζουν τα δόντια. Το κόκκινο κρασί, το μαύρο τσάι, τα αναψυκτικά είναι κάποια από αυτά. Όπως και τα τσιγάρα ή πούρα. Το ιδανικό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια μετά την κατανάλωσή τους. Μπορείτε, όμως, να φάτε κι ένα μήλο, που έχει λευκαντική δράση.

👉 Να αλλάζετε την οδοντόβουρτσά σας κάθε 2 με 3 μήνες, διότι διαφορετικά μεταφέρετε βακτήρια. Φροντίστε να βουρτσίζετε σωστά τα δόντια, με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Η οδοντόβουρτσα να πιάνει και τα ούλα.

👉 Να καθαρίζετε, πάντα, τη γλώσσα σας, όπου συσσωρεύονται πολλά βακτήρια. Αν, μάλιστα, η γλώσσα σας έχει πολλές σχισμές και αυλακώσεις, τότε είναι ακόμη πιο πιθανό τα βακτήρια να «κολλούν» στο στόμα, προκαλώντας δυσοσμία και άλλα προβλήματα στη στοματική υγιεινή. Μπορείτε, να βρείτε στα φαρμακεία τον ειδικό καθαριστή γλώσσας, για καλύτερα αποτελέσματα.

👉 Επιλέξτε τροφές που λειτουργούν ως λευκαντικό δοντιών. Αυτές είναι οι φράουλες, το μήλο (το αποκαλούν και η «οδοντόβουρτσα της φύσης), το σέλινο, το καρότο, το μπρόκολο και το λευκό τυρί.

👉 Βουρτσίστε τα δόντια σας μία φορά την εβδομάδα με μαγειρική σόδα. Με αυτόν τον τρόπο θα αφαιρέσετε τους λεκέδες από τα δόντια σας. Χρησιμοποιήστε την, όπως ακριβώς θα κάνατε με την οδοντόκρεμα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε θαλασσινό αλάτι, που εκτός των άλλων δυναμώνει τα ούλα.