Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής - Εκτός ο Φιλιππίδης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ολυμπιακοί Αγώνες: Στον τελικό του επί κοντώ ο Καραλής - Εκτός ο Φιλιππίδης


Η Ελλάδα θα έχει εκπρόσωπο στον τελικό του επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Μπορεί ο Κώστας Φιλιππίδης να έμεινε εκτός συνέχειας στον προκριματικό του Σαββάτου με 5.50μ, ωστόσο, ο Εμμανουήλ Καραλής στο Α΄ γκρουπ με άλμα στα 5.75μ πήρε το «εισιτήριο» για τον τελικό του αγωνίσματος, αφού κατετάγη 8ος στο σύνολο στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση.

Ο Έλληνας πρωταθλητής υπερέβη τα 5.30 και τα 5.50 με την πρώτη προσπάθεια, με την 2η τα 5.65 και 5.75 και σε ηλικία 22 ετών πανηγύρισε την συμμετοχή του στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αντίθετα, ο έμπειρος Κώστας Φιλίπίδης απέτυχε να κάνει το ίδιο στο Β΄ γκρουπ των προκριματικών. <ε καλύτερο άλμα στα 5.50μ στη 2η προσπάθειά του (είχε υπερβεί με την πρώτη τα 5.30μ) δεν κατάφερε να περάσει τα 5.65μ και αποκλείστηκε από τον τελικό (το όριο ήταν 5.80μ).

Η σημερινή ήταν η τρίτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, την οποία δεν μπόρεσε να συνοδεύσει με πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος, καθώς κατετάγη 22ος στο σύνολο.

Την πρόκριση πήραν σχεδόν όλα τα μεγάλα ονόματα του αγωνίσματος, μεταξύ των οποίων οι Μόντο Ντουπλάντις (Σουηδία), Ρενό Λαβιλενί (Γαλλία) και ο κάτοχος του τίτλου Τιάγκο Μπραζ (Βραζιλία) με 5.75μ, ενώ εκτός έμεινε ο Πολωνός Πάβελ Βοϊτσεχόφσκι με 5.30.

Δεν υπάρχουν σχόλια