Τρία χρήσιμα αντικείμενα της κουζίνας που… λήγουν - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τρία χρήσιμα αντικείμενα της κουζίνας που… λήγουν


Υπάρχουν πολλά εργαλεία στην κουζίνα που δύσκολα μπορούμε να τα αποχωριστούμε καθώς τα χρησιμοποιούμε ακόμη και σε καθημερινή βάση.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι κάποια από αυτά έχουν... ημερομηνία λήξης, δηλαδή πρέπει να αντικαθίστανται μετά από κάποιο καιρό λόγω φθοράς.

Δείτε μερικά από αυτά...

Σπάτουλες σιλικόνης
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο και βολικό εργαλείο στην κουζίνα αλλά θα πρέπει να αντικαθίσταται σχετικά συχνά σε σχέση με άλλα σκεύη. Η αλλαγή χρώματος, τα γδαρσίματα αλλά και το λιώσιμο κάποιον εξ αυτών στις άκρες είναι σημάδια άμεσης αντικατάστασης. Με μια μέση χρήση αυτό συμβαίνει κάθε δύο χρόνια περίπου.

Αντικολλητικά τηγάνια
Όταν η επιφάνεια του τηγανιού σας έχει γεμίσει με γρατζουνιές και γδαρσίματα από την μάταιη προσπάθεια σας να ξεκολλήσετε την ομελέτα τότε ήρθε η ώρα για αντικατάσταση. Συνήθως τα αντικολλητικά σκεύη έχουν χρόνο ζωής τα 3-4 χρόνια.

Πλαστικές επιφάνειες κοπής
Με την έντονη χρήση οι επιφάνειες κοπής αποκτούν χαρακιές με αποτέλεσμα την δημιουργία εστίας μικροβίων. Οι βαθιές αυλακώσεις στις πλαστικές επιφάνειες κοπής μαζεύουν υπολείμματα τροφών κάτι το οποίο ευνοεί την ανάπτυξη βακτηρίων. Θα ήταν καλό να αντικαθίστανται ανά 2-3 χρόνια.


Δεν υπάρχουν σχόλια