Έτσι θα προστατεύσετε το μωρό τις μέρες που έχει ζέστη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έτσι θα προστατεύσετε το μωρό τις μέρες που έχει ζέστη



Οι ημέρες της πολλής ζέστης δεν ταλαιπωρούν μόνο τους ενήλικες. Το ίδιο ισχύει και με τα μωρά, που πολύ εύκολα (και δικαιολογημένα) μπορούν να εκνευριστούν από την υπερβολική ζέστη.
Μπορούν, επίσης, να δυσανασχετήσουν, όταν είναι «βαριά» ντυμένα για καλοκαίρι, ενώ ο ιδρώτας είναι το χειρότερό τους.

Δείτε, λοιπόν, πώς μπορείτε να προστατέψετε το μωρό σας από τη ζέστη και θα το κάνετε να νιώσει καλύτερα.

Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε απευθείας έκθεση στον ήλιο και ειδικά τις μεσημεριανές ώρες. Προμηθευτείτε κατάλληλο για την ευαίσθητη ηλικία του αντηλιακό και απλώστε σε όλο το σώμα. Περιορίστε όσο είναι δυνατόν τον χρόνο που θα βρεθείτε σε συνθήκες ζέστης και στον ήλιο, π.χ. στην παραλία.

Το σωστό ντύσιμο έχει μεγάλη σημασία.
Προτιμήστε υφάσματα που αναπνέουν, όπως βαμβάκι. Ντύστε το με λεπτά ρούχα που είναι χαλαρά στο σώμα του και όχι στενά. Όταν βρίσκεστε έξω, προτιμήστε ανοιχτόχρωμα υφάσματα και μην ξεχνάτε το καπέλο.

Δώστε στο μωρό συχνά μερικές γουλιές υγρό, ανάλογα με την ηλικία του, π.χ. γάλα για τα μικρά βρέφη και στις μεγαλύτερες ηλικίες νερό.

Μην αφήνετε ποτέ ένα παιδί σε κλειστό ζεστό χώρο ούτε για λίγα λεπτά, π.χ. σε αυτοκίνητο στον ήλιο με κλειστά παράθυρα. Η θερμοκρασία μπορεί να ανέβει επικίνδυνα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά, ακόμα κι αν τα παράθυρα του αυτοκινήτου είναι ανοιχτά.

Το καλοκαίρι με τη ζέστη, οι πιθανότητες να συγκαεί ή να ερεθιστεί το δέρμα του μωρού με την πάνα είναι αυξημένες. Αλλάζετε πιο συχνά τις πάνες του και εάν είναι δυνατό, αφήστε το λίγο χωρίς πάνα ώστε να αεριστεί το δέρμα στην περιοχή.

Κάντε χλιαρά ντους