Ξεκίνησε το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης στο δήμο Θέρμης

 

Το πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Δημιουργικής Απασχόλησης παιδιών για το 2021 το οποίο υλοποιούν τα «Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας-Φροντίδας & Προσχολικής Αγωγής» του Δήμου Θέρμης διανύει ήδη την 2η εβδομάδα του από το σύνολο των εννέα εβδομάδων που θα διαρκέσει κατά την φετινή περίοδο (28 Ιουνίου έως 27 Αυγούστου). 

Υλοποιείται στους χώρους του 2ου δημοτικού σχολείου Θέρμης (Μανδρίτσα 2), του 2ου δημοτικού σχολείου Τριλόφου (Εσπερίδων) και στο κτήριο πολλαπλών χρήσεων του δημοτικού σχολείου Βασιλικών. Τον Αύγουστο, το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί αποκλειστικά στους χώρους του 2ου δημοτικού Θέρμης (Μανδρίτσα 2).

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, εργαζόμενων γονέων. Οι αιτήσεις των άνεργων μητέρων ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις. 

Το πρόγραμμα λειτουργεί καθημερινά από 7:30 έως 15:30, Δευτέρα έως Παρασκευή και τα παιδιά απασχολούνται δημιουργικά με εικαστικά, θέατρο, χειροτεχνίες, μουσική, αθλητισμό και πολύ παιχνίδι. Ώρα προσέλευσης από τις 07:30 έως τις 09:00, με δυνατότητα πρώτης αποχώρησης στις 13:30. Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα για κάθε παιδί είναι 12 ευρώ την εβδομάδα. Για δύο ή τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το κόστος είναι 8 ευρώ ανά παιδί την εβδομάδα.

Ειδικότερα για το φετινό καλοκαίρι, και προκειμένου να διασφαλιστεί στο μέγιστο δυνατό η υγεία παιδιών και προσωπικού και για την εξασφάλιση της δημόσιας υγείας, λόγω της πανδημίας, τα παιδιά προσέρχονται την πρώτη ημέρα προσέλευσής τους ανά βδομάδα με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος selftest. Η προμήθεια των self tests για λογαριασμό των παιδιών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα πραγματοποιείται με δαπάνη του Ν.Π.Δ.Δ.

Οι αιτήσεις γίνονται δεκτές καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος και ικανοποιούνται εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις φιλοξενίας. Η αίτηση υποβάλλεται αποκλειστικά σε ηλεκτρονική μορφή στο site του Ν.Π.Δ.Δ. www.socialthermi.gov.gr. & μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Θέρμης www.thermi.gov.gr. Η αίτηση θεωρείται αποδεκτή ΜΟΝΟ εφόσον ο γονέας λάβει απαντητικό e-mail από την υπηρεσία και ΜΟΝΟ τότε πρέπει να προχωρήσει σε κατάθεση του ποσού στην τράπεζα.

Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την εγγραφή των παιδιών είναι τα ακόλουθα:

Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

Βεβαίωση εργασίας της μητέρας

Πρόσφατος λογαριασμός ΔΕΚΟ ή Έντυπο Ε1 (3η σελίδα) της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.

Πρόσφατη Ιατρική Βεβαίωση (όχι προγενέστερη του Σεπτέμβρη 2019), υπογεγραμμένη από παιδίατρο που να αναφέρει ότι το παιδί είναι υγιές και επιτρέπεται να συμμετέχει σε αθλητικές δραστηριότητες ή πρόσφατο Δελτίο Υγείας.

Υπεύθυνη δήλωση αυτών που έχουν τη γονική μέριμνα για τη συγκατάθεσή τους στην παραλαβή του παιδιού/παιδιών από τρίτο πρόσωπο (εκτός από τους γονείς).

Αποδεικτικό κατάθεσης στην Τράπεζα.

Τα ανωτέρω πρέπει να τα προσκομίσει ο γονέας στο σχολείο κατά την πρώτη ημέρα προσέλευσης του παιδιού/ων στο Πρόγραμμα της Καλοκαιρινής Απασχόλησης.

Ο τρόπος πληρωμής γίνεται αποκλειστικά μέσω Τραπέζης:

Α) ΠΕΙΡΑΙΩΣ (ΙΒΑΝ: GR 2801722670005267071613962) ή

Β) ΑΤΤΙΚΗΣ (ΙΒΑΝ: GR 9301608750000000084912719)

Ως καταθέτης αναγράφεται το όνομα του γονέα στο όνομα του οποίου έχει υποβληθεί η ηλεκτρονική αίτηση και αιτιολογία «ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΦΥΛΑΞΗ 2021 & (ΟΝΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ)». Το αποδεικτικό κατάθεσης θα προσκομίζεται μαζί με τα ανωτέρω δικαιολογητικά καθώς η συμμετοχή κατοχυρώνεται με την εξόφληση. Για οποιαδήποτε πληροφορία επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 23923 30213 & 214.



Παράλληλα τρέχει ήδη από τις 28 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 30 Ιουλίου, το πρόγραμμα για την «Καλοκαιρινή Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά» ηλικίας 5-12 ετών, το οποίο υλοποιεί, όπως κάθε χρόνο, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης. Το πρόγραμμα όπως είναι γνωστό υλοποιείται από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 08.00 π.μ. έως 16.00 μ.μ., στα Κέντρα Πολιτισμού Τριαδίου και Νέας Ραιδεστού.

Το κόστος συμμετοχής είναι το ίδιο με το προηγούμενο πρόγραμμα (12 ευρώ τη βδομάδα για ένα παιδί, 8 ευρώ για δύο ή τρία παιδιά ή και περισσότερα αδέρφια). Όσοι γονείς επιθυμούν τη συμμετοχή των παιδιών τους στο πρόγραμμα, παρακαλούνται όπως συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της Επιχείρησης www.deppath.gr) στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης και στο Κέντρο Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού. Η υποβολή των αιτήσεων μπορεί να γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος, εφόσον υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις.

Τα παιδιά προσέρχονται την πρώτη ημέρα κάθε εβδομάδας με υπεύθυνη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος self test. Σε περίπτωση μη προσκόμισης της υπεύθυνης δήλωσης, το παιδί δεν θα γίνεται αποδεκτό.

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά τα οποία προσκομίζονται είναι:

– Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.

– Βεβαίωση ιατρού για την καλή υγεία του μαθητή.

– Αποδεικτικό εργασίας μητέρας ή κάρτα ανεργίας.

– Λογαριασμό ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΔΕΥΑ κ.λπ. ή Έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης για την απόδειξη τόπου κατοικίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

– στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08.00 – 20.00 (από 24 – 30/6/2021) και Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08.00 – 14.00 (από 1 – 30/7/2021)

– στα τηλεφ: 2310463423, 2310461655,

– στο Κέντρο Πολιτισμού Νέας Ραιδεστού: Δευτέρα – Παρασκευή και ώρες 08.00 – 15.00, τηλεφ: 2310465607.


ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σε ένα κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών περιλαμβάνει διάφορες δραστηριότητες, όπως:

ΘΕΑΤΡΟ

Παιχνίδια ρόλων – Θεατρικό παιχνίδι: Τα παιδιά μιμούνται πρόσωπα και καταστάσεις της καθημερινότητάς τους ή μπορεί να κάνουν παντομίμα, να υποδύονται τον εαυτό τους ή άλλα πρόσωπα πλάθοντας δικές τους φανταστικές ιστορίες.

ΠΑΡΑΜΥΘΟΓΝΩΣΙΑ

Αφήγηση παραμυθιών: Τα παραμύθια βοηθούν στην ομαλή ψυχοπνευματική ανάπτυξη των παιδιών με την ορθή ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και στην ενίσχυση της πολιτισμικής τους ευαισθησίας, όταν εκτίθεται σε αφήγηση ιστοριών από διαφορετικά πολιτισμικά πλαίσια.

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
  • Εικαστικά
  • Ζωγραφική
  • Κατασκευές με ανακυκλώσιμα υλικά

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
  • Ομαδικό Παιχνίδι
  • Ελεύθερη ώρα παιχνιδιού
  • Επιτραπέζια παιχνίδια

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ–ΧΟΡΟΣ
  • Μουσικοκινητική
  • Κινητικά παιχνίδια